Kookboek Kasteel Twickel

Kasteel Twickel is de verborgen parel van Nederland. Het heeft een lange bewoningsgeschiedenis vanaf de [...]

Historische recepten voor restjes van kerst

Je kerstdiner was ongetwijfeld heerlijk en waarschijnlijk een tikje overvloedig, waardoor je nu allerlei restjes [...]

De geschiedenis van de Christmas pie

Hoe goed je ook zoekt en je best doet om overeenkomsten te vinden: Nederland heeft [...]

De geschiedenis van pepernoten en kruidnoten

Pepernoten en kruidnoten komen voort uit middeleeuwse kruidkoeken. De pepernoot is tegenwoordig het zachte brokje [...]

Aardbeiensorbet

Met nog wat warme dagen voor de deur deze zomer, serveer ik je een aardbeiensorbet [...]

Geschiedenis van vegetarisch eten

Vandaag rolt het Historisch Kookboek VEGA van de pers. Naast verrassende vegetarische recepten geeft het [...]

Koken met bloembollen

Vandaag lanceer ik het nieuwe online historisch kookcollege Koken met bloembollen. Ik kook al ruim [...]

Kookcursus in Provence: genieten als god in Frankrijk

Het najaar is een prachtig seizoen om de Provence te bezoeken. Het licht is er [...]

Brood bakken in een Romeinse houtoven

In de late zomer bak ik de broden uit mijn Historisch Bakboek Brood in de [...]

Kookcursus in Toscane

Na twee jaar wachten kon de historische kookcursus in Toscane eindelijk plaatsvinden. Ik ontving een [...]