Gevulde eieren

ingrediënten eerste recept

4 hardgekookte eitjes
een klein plukje saffraan
½ theelepel kaneel
½ theelepel gember
3 blaadjes verse salie (of 2 theelepels gedroogd)
blaadjes van 2 takjes verse peterselie
rasp van 1/4 appel
snufje peper
1 theelepel witte wijnazijn of verjus*
boter om in te bakken
kaneel vermengd met witte rietsuiker om te bestrooien
eventueel een eiwit om de eitjes doorheen te rollen voor het bakken

*De vulling heeft wat vocht nodig om te plakken. In gerechten werd vaak azijn of verjus gebuikt om het geliefde zure smaakje te krijgen. Verjus is sap van onrijpe druiven. Het is eventueel ook te vervangen door appelciderazijn.

ingrediënten tweede recept

4 gekookte eitjes
1 theelepel gehakte rozemarijn
1 theelepel gedroogde marjolein
2 theelepels suiker
1 theelepel kaneel
¼ theelepel gemalen foelie
1 theelepel gember
2 theelepels verjus
suiker om te bestrooien

ingrediënten derde recept

4 gekookte eitjes
rasp van ¼ appel
1 theelepel kaneel
2 theelepels suiker
boter om in te bakken
kaneel vermengd met suiker om te bestrooien

ingrediënten vierde recept

4 gekookte eitjes
2 theelepels suiker
1 eetlepel rozijnen, fijngehakt
snuf peper
1 theelepel kaneel
½ theelepel zout
1 eetlepel sinaasappelsap
2 theelepels verse munt, fijngehakt
1 theelepel gedroogde marjolein
50 ml verjuice
50 gram suiker
50 ml sinaasappelsap
4 eetlepels blanke rozijnen