Kookworkshop Gouden Eeuw

In de zeventiende eeuw schudden we de smaak van de Middeleeuwen voorzichtig van ons af en zetten we stappen naar onze moderne keuken. In de kookworkshop Gouden Eeuw ga je op ontdekkingstocht in de keukens van de elite en burgerij in Nederland en Frankrijk.

Overladen met specerijen

Groenten mogen weer, liefst uit eigen tuin, en zuivel (kaas) wordt een geliefde tafelgenoot. Natuurlijk wordt dit alles overladen met specerijen dankzij de hoogtijdagen van de VOC. Tijdens deze kookworkshop koken we uit Nederlandse en Franse kookmanuscripten uit de Gouden Eeuw en laten we ons voor gerechten onder andere inspireren door de prachtige stillevens, waarmee onze musea volhangen.

De kookworkshop

We starten de avond met een aperitief en wat hapjes waarbij ik een korte vlotte presentatie geef over de 17e eeuwse keuken, zodat je een beeld krijgt van hoe en wat er in de Gouden Eeuw werd gegeten. Daarna ga je samen met de andere gasten koken aan de hand van een receptenblad. Iedereen maakt een paar verschillende gerechten die je na het koken aan de sfeervol gedekte tafel samen proeft. Het receptenblad gaat uiteraard mee naar huis!

Praktische informatie

De kookworkshop kun je volgen als individu, stel of groepje tot 10 personen. Je kookt en eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit.


Kookworkshop Gouden Eeuw:
Soort workshop: diner
Datum: zaterdag 14 oktober
Tijd: 17.30 uur
Kosten: € 60 per persoon
Locatie: historisch kookatelier eet!verleden
Aantal: 1-10 personen

RESERVEER