Kookworkshop Middeleeuwen

De smaak van de Middeleeuwen is anders dan die we nu gewend zijn. De Middeleeuwse keuken kenmerkt zich door rijke, stevige en uitgesproken smaken zoals specerij, zuur en zoet. Tijdens de kookworkshop Middeleeuwen ontdek je deze oude smaken en de bijzondere ingrediënten uit de keuken van 500 jaar geleden.

Opvallend is dat de Europese kookmanuscripten die overgeleverd zijn bijna allemaal uit de late Middeleeuwen komen, vooral de veertiende en vijftiende eeuw. Uit de periode daarvoor zijn er geen kookboeken bekend. Tijdens de kookworkshop Middeleeuwen gaan we met gerechten uit verschillende Europese kookmanuscripten aan de slag en tover je de smaken van 500 jaar geleden weer op tafel.

De kookworkshop

We starten de middag met een aperitief en wat hapjes waarbij ik een korte vlotte presentatie geef over de Middeleeuwse keuken, zodat je een beeld krijgt van hoe en wat er in de Middeleeuwen werd gegeten. Daarna ga je samen met de andere gasten koken aan de hand van een receptenblad. Iedereen maakt een paar verschillende gerechtjes en hapjes die je na het koken aan de sfeervol gedekte tafel samen proeft. Het receptenblad gaat uiteraard mee naar huis!

Praktische informatie

De kookworkshop kun je volgen als individu, stel of groepje tot 10 personen. Je kookt en eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit.

Kookworkshop Middeleeuwen
Soort workshop: diner
Datum: vrijdag 15 september
Tijd: 17.30 uur
Kosten: € 60 per persoon
Locatie: historisch kookatelier eet!verleden
Aantal: 1-10 personen

RESERVEER