Kookworkshop Sinterklaas

We pakken graag uit met eten en drinken met de feestdagen. Dat is nu niet anders dan dat er al eeuwen gedaan wordt. Wat waren trends met Sinterklaas door de eeuwen heen? Waren die er eigenlijk wel? En wat vond je in je schoen? De kookworkshops Sinterklaas bieden vernieuwde inspiratie voor jouw Sinterklaasfeest dit jaar!

Vier eeuwen Sint Nicolaas

Tegenwoordig worden de eerste pepernoten al eind augustus in menig supermarkt gesignaleerd, dat was in de 17e eeuw net even anders. Hoe smaakten die pepernoten en waarin verschilden zij van het geliefde kruidnootje? Waar werden de zoete lieve kindekes op getrakteerd als ze zoet geweest waren? Wat vonden de stoute kindekes in hun schoen de afgelopen eeuwen? Tijdens deze kookworkshop maken we een reis door de tijd en blikken we terug op 400 jaar Sinterklaas snoepgoed en hapjes.

De middag start met een korte presentatie over de geschiedenis van eten & drinken tijdens het Sinterklaasfeest. Daarna duiken we in de leukste en lekkerste recepten van de afgelopen vier eeuwen en ga je daar zelf mee aan de slag. Je bakt onder andere enorme speculaaspoppen, diverse peper/kruidnoten, kliedert met borstplaat en suikerbeestjes en vormt heerlijke letterkoekjes. Wat zal het lekker ruiken in het kookatelier deze middag! Het receptenboekje neem je uiteraard mee naar huis, evenals een mooi tasje van je zelfgebakken en gemaakte Sinterklaas snoepgoed en hapjes.

Praktische informatie

De Sinterklaasworkshop kun je volgen als individu, stel of groepje tot 10 personen. Je kookt en eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit.

Kookworkshops Sinterklaas
Soort workshop: hapjes, vooral bakken
Datum: zondag 26 november
Tijd: 14.00 uur
Kosten: € 45
Locatie: historisch kookatelier eet!verleden
Aantal: 1-10 personen

RESERVEER