Romeins kookboekje

Romeinse sardine met garum

Het is al jaren een wens om een serie historische kookboekjes te maken, alleen kwam het er nooit van door mijn drukke bestaan. Na het nemen van een moeilijk besluit om een paar weken geen kookworkshops aan te nemen, is het eerste kookboekje nu bijna af! Dit najaar verschijnt een Romeins kookboekje, de eerste in een reeks historische kookboekjes van eet!verleden.

Ik maak het kookboekje voor avontuurlijke foodies, nieuwsgierige kokers en kookgrage geschiedenisliefhebbers die de Romeinse keuken als inspiratiebron voor hun kookkunsten willen gebruiken. Het boekje geeft naast Romeinse recepten met eigentijdse twist dan ook vooral veel tips & trucs om ingrediënten en smaakmakers uit de oudheid te integreren in de hedendaagse keuken.

Romeinse testkeuken

Romeinse testkeuken

De recepten zijn af, zijn volop getest en worden op dit moment nog eens gekookt door mijn vrijwilligers, vrienden en vaste gasten voor een laatste check. De fotoshoots staan gepland en de eerste ontwerpen voor de vormgeving zijn binnen. Wat een heerlijk proces!

Het kookboekje wordt in oktober verwacht.