17e-eeuws Kruidendiner

Het is inmiddels traditie: Stadskruidentuin Nijmegen en eet!verleden organiseren in de zomer een historisch kruidendiner in de prachtige stadskruidentuin. Aan de sfeervol gedekte tafel tussen de kruiden en bloemen kun je dit jaar genieten van een diner uit de Gouden Eeuw.

Moestuinieren

In de 17e eeuw verlieten veel rijken in de zomermaanden hun huizen in de overvolle en stinkende steden in het westen van het land om op hun landgoed buiten de stad te genieten van het buitenleven. Moestuinieren was erg populair en er werd een grote variëteit aan groenten, kruiden en bloemen verbouwd, in navolging van ontdekkingen aan het Franse hof. Terwijl in Frankrijk François Pierre de la Varenne in 1651 zijn ongelofelijk invloedrijke Le Cuisinier François publiceerde rolde in Nederland in 1669 het eerste kookboek ooit van de pers: De Verstandige Kock of sorghvuldige huyshoudster. Het was onderdeel van een soort handboek voor buitenhuisbezitters Het vermakelijk landleven. Deze twee prachtige kookboeken bomvol bijzondere recepten staan centraal in het historisch kruidendiner in 2015.

Driegangen diner

Het 17e eeuw kruidendiner laat je in drie gangen vol heerlijke kruidengerechten kennis maken met recepten, eetgewoonten en voorkeuren van de elite uit de Gouden Eeuw. Het diner wordt omlijst met verhalen over de betekenis en geneeskracht van kruiden en eten en drinken in de 17e eeuw. Een uniek diner met authentieke smaken op eigentijdse wijze gepresenteerd.

Praktische informatie

Dit diner kun je boeken als individu, stel of groepje tot 10 personen. Je eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit aan de sfeervol gedekte tafel in de kruidentuin.

17e eeuws Kruidendiner
Datum: zaterdag 27 juni
Tijd: 18.00 uur
Kosten: € 42,50
Locatie: Stadskruidentuin Nijmegen
Aantal: 1-10 personen

RESERVEER