Arrangement met Stadswandeling Nijmegen

Stadswandeling Nijmegen en historisch kookatelier eet!verleden hebben de handen ineen geslagen voor een bijzonder historisch wandelarrangement. De originele historische stadswandelingen van de jonge gidsen van Stadswandeling Nijmegen kun je voortaan combineren met een bijzondere kookworkshop vol historische hapjes bij eet!verleden. Zo leer je de geschiedenis van de oudste stad van Nederland écht goed kennen.

Stadswandeling door Stadswandeling Nijmegen

Stadswandeling Nijmegen laat de rijke geschiedenis van Nijmegen tot leven komen en neemt je graag mee op een ontspannen, ongedwongen en verrassende rondleiding door de oudste stad van Nederland.

In de afgelopen tien jaar zijn reeds duizenden liefhebbers van de Nijmeegse historie door de jonge, deskundige gidsen rondgeleid. Aan de hand van eigen onderzoek in regionale, landelijke en buitenlandse archieven combineert Stadswandeling Nijmegen actuele historisch-wetenschappelijke inzichten met tal van vergeten anekdotes en herinneringen van ooggetuigen. Heet van de naald krijgt u alle ‘ins en outs’ van bijzondere ontdekkingen!

Door hun passie voor het verleden van Nijmegen wordt een rondleiding een ware reis door de tijd, langs historische en recente gebeurtenissen, met soms aangrijpende maar vaak ook spannende verhalen. Of je nu een eerste kennismaking zoekt met de geschiedenis van Nijmegen of liever inzoomt op bijvoorbeeld een thema uit de Tweede Wereldoorlog, een kijkje wil nemen op het Valkhof of Nijmegen in woelige tijden als de Koude Oorlog en de Piersonrellen wil ontdekken: in het unieke aanbod van Stadswandeling Nijmegen vind je zeker iets naar je gading.

Neem een kijkje in hun bijzondere aanbod van stadswandelingen en maak jouw ideale combinatie met onderstaande historische kookworkshop.

Historische kookworkshop bij eet!verleden

In historisch kookatelier eet!verleden ga je aan de slag met pure ingrediënten en vergeten smaakmakers. Met deze historische kookworkshop maak je een reis door de tijd en ontdek je mooie gerechtjes uit diverse kookboeken door de eeuwen heen.

De middag start met een historisch aperitief waarbij we een korte presentatie geven over kook- en eetgewoonten in onze geschiedenis. Daarna gaan jullie lekker ontspannen koken aan de hand van uitgewerkte historische recepten. Na het koken schuiven jullie aan aan de sfeervol gedekte tafel om te genieten van de historische gerechtjes die je gemaakt hebt.

Historisch wandelarrangement met Stadswandeling Nijmegen
Wie: groepen 10-20 personen
Tijdstip: naar keuze
Duur: 4,5 uur (1,5 uur wandeling & 3 uur kookworkshop)
Kosten kookworkshop: € 50 per persoon
Kosten wandeling: € 95 per groep
Locatie: Historisch kookatelier eet!verleden
Reserveer hier een rondleiding

RESERVEER