A Taste of Rome

Als je als culinair historica en liefhebber van de Italiaanse keuken een historische kookweek in [...]

Engelse kaakjes van de Gelderse keukenmeid

Wat kunnen ze toch lekker bakken, die keukenmeiden uit de achttiende eeuw. De achttiende-eeuwse kookboeken [...]

Nederland zuivelland in de Gouden Eeuw

De reputatie van Nederland als zuivelland is grotendeels ontstaan in de zeventiende eeuw. De grote [...]

Romeins bacchanaal

De Romeinenweek werd dit jaar feestelijk geopend met de Nacht van de Romeinen in Museum [...]

Boekpresentatie Gouden Eeuw

Op 25 april vond de boekpresentatie van Het Kookboek van de Gouden Eeuw plaats in [...]

Romeinse gehaktballetjes

Balletjes van vlees, vis en groenten zijn van alle tijden, zo getuige de heerlijke Romeinse [...]

Lekkernijen uit Chartres

Het Franse Chartres ken je wellicht van zijn beroemde gotische kathedraal. Voor ons een reden [...]

Culinaire inspiratie uit Parijs

We proberen ieder jaar wel een keer naar Parijs te gaan voor culinaire inspiratie. Deze [...]

Nederland Kookt Romeins

Geschiedenis- en kookliefhebbers opgelet! RomeinenNU en eet!verleden starten Nederland Kookt Romeins, een kookwedstrijd voor avontuurlijke [...]

5 jaar historisch kookatelier

Vandaag precies vijf jaar geleden kreeg ik de sleutel van mijn historisch kookatelier. Wat is [...]