Hollandse meesters

In de Hermitage in Amsterdam is tot en met 27 mei 2018 de tentoonstelling Hollandse [...]

Kweeperensnoepjes

In kookboekjes uit de zeventiende en achttiende eeuw zie je veel recepten voor kweepeer, waaronder [...]

Frescotaart

In Italië ligt in de buurt van het beroemde Pompeii een Romeinse villa, de Villa [...]

Garum & Duivelsdrek

Wat een feest! Mijn Romeinse kookboekje Garum & Duivelsdrek. De Romeinse keuken voor de tafel [...]

Haverkoeken

Deze twee soorten haverkoeken ontwikkelde ik voor de kwartfinales van de Van Alle Tijden Quiz [...]

Pronkpastei uit de Gouden Eeuw

Deze zeventiende-eeuwse pronkpastei ontwikkelde ik voor de kwartfinales van de Van Alle Tijden Quiz van [...]

Romeinse perenpuddinkjes

Deze Romeinse perenpuddinkjes ontwikkelde ik voor de kwartfinales van de Van Alle Tijden Quiz van [...]

17e eeuws kaasplankje

Dit zeventiende-eeuwse kaasplankje ontwikkelde ik voor de kwartfinales van de Van Alle Tijden Quiz van [...]

Historische Smikkeltocht

Tijdens 24uur Nijmeegse Geschiedenis werd een Historische Smikkeltocht georganiseerd in het kader van de Maand [...]

Walnoten konfijten

Regelmatig kwam ik de afgelopen jaren in historische kookboeken recepten tegen om walnoten te konfijten. [...]