Hollandse meesters
In de Hermitage in Amsterdam is tot en met 27 mei 2018 de tentoonstelling Hollandse [...]
Kweeperensnoepjes
In kookboekjes uit de zeventiende en achttiende eeuw zie je veel recepten voor kweepeer, waaronder [...]
Frescotaart
In Italië ligt in de buurt van het beroemde Pompeii een Romeinse villa, de Villa [...]
Garum & Duivelsdrek
Wat een feest! Mijn Romeinse kookboekje Garum & Duivelsdrek. De Romeinse keuken voor de tafel [...]
Haverkoeken
Deze twee soorten haverkoeken ontwikkelde ik voor de kwartfinales van de Van Alle Tijden Quiz [...]
Pronkpastei uit de Gouden Eeuw
Deze zeventiende-eeuwse pronkpastei ontwikkelde ik voor de kwartfinales van de Van Alle Tijden Quiz van [...]
Romeinse perenpuddinkjes
Deze Romeinse perenpuddinkjes ontwikkelde ik voor de kwartfinales van de Van Alle Tijden Quiz van [...]
17e eeuws kaasplankje
Dit zeventiende-eeuwse kaasplankje ontwikkelde ik voor de kwartfinales van de Van Alle Tijden Quiz van [...]
Historische Smikkeltocht
Tijdens 24uur Nijmeegse Geschiedenis werd een Historische Smikkeltocht georganiseerd in het kader van de Maand [...]
Walnoten konfijten
Regelmatig kwam ik de afgelopen jaren in historische kookboeken recepten tegen om walnoten te konfijten. [...]