We hebben een nieuwe historische kookworkshop bij eet!verleden: de Nederlands-Indische keuken. De kookworkshop is te [...]
Wat is het smullen bij het lezen van Het diner van Trimalchio van Petronius (27-65 [...]
De afgelopen weken hebben we weer op diverse plekken in Nederland belevenislezingen over eten in [...]
De meeste mensen denken bij culinaire geschiedenis aan voorouders die uit een pure en eerlijke [...]
Op 20 november 2016 en 26 maart 2017 gaven we in het Verzetsmuseum Amsterdam een [...]
In de aanloop naar 75 jaar bevrijding in 2020 heeft Omroep Gelderland een project over [...]
Het was een waar genoegen gisteren in het Mauritshuis in Den Haag bij de tentoonstelling [...]
In de Middeleeuwen was er veel uitwisseling tussen Zuid-Europa en de Arabische wereld. De invloed [...]
Lepeltje kaneel in de appeltaart, snufje nootmuskaat over groenten, een draai zwarte peper over de [...]
In het Mauritshuis in Den Haag start volgende week de tentoonstelling Slow Food. Stillevens uit [...]