Skip to content
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • kookworkshops
    • Historische kookcursus
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Proeven in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • kookworkshops
    • Historische kookcursus
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Proeven in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
eetverledeneetverleden
  • ACADEMIE
  • webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Kookreis Provence
  • Kookboeken
    • Uitgegeven boeken
      • Historisch Bakboek BROOD
      • Taarten & Pasteien
      • Romeins kookboek
      • Middeleeuws kookboek
      • Borreltijd!
      • Historisch Kookboek VEGA
      • Historisch Kookboek RESTJES
      • Kookboek van de Gouden Eeuw
      • Koken in Oorlogstijd
      • De verstandige kok
    • Verwachte boeken
      • Historisch Kookboek PASTA
      • Geschiedenis van de snack
  • Lezingen
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw
  • blog
titelblad-kokkie-bidja
Kookworkshop historische Nederlands-Indische keuken

We hebben een nieuwe historische kookworkshop bij eet!verleden: de Nederlands-Indische keuken. De kookworkshop is te [...]

21
mei
Banketscène uit Pompeii
Het diner van Trimalchio

Wat is het smullen bij het lezen van Het diner van Trimalchio van Petronius (27-65 [...]

07
mei
Kruidkoekjes
Kruidkoekjes uit de Tweede Wereldoorlog

De afgelopen weken hebben we weer op diverse plekken in Nederland belevenislezingen over eten in [...]

04
mei
2000 jaar Slow Food

De meeste mensen denken bij culinaire geschiedenis aan voorouders die uit een pure en eerlijke [...]

19
apr
Oorlogsproeverij Verzetsmuseum Amsterdam
Oorlogsproeverij Verzetsmuseum Amsterdam

Op 20 november 2016 en 26 maart 2017 gaven we in het Verzetsmuseum Amsterdam een [...]

26
mrt
Tulpenbollen_oorlogsvoedsel
75 jaar vrijheid

In de aanloop naar 75 jaar bevrijding in 2020 heeft Omroep Gelderland een project over [...]

22
mrt
Lezing-eet!verleden-in-Mauritshuis-Slow-Food
Belevenislezing Slow Food in Mauritshuis

Het was een waar genoegen gisteren in het Mauritshuis in Den Haag bij de tentoonstelling [...]

19
mrt
Anonimo-Toscano_Kip-granaatappel
Middeleeuws Toscaans gerecht met Arabische invloeden

In de Middeleeuwen was er veel uitwisseling tussen Zuid-Europa en de Arabische wereld. De invloed [...]

17
mrt
Peperoogst. Uit: Le livre des merveilles de Marco Polo, vijftiende eeuw
Specerijen in de Middeleeuwen

Lepeltje kaneel in de appeltaart, snufje nootmuskaat over groenten, een draai zwarte peper over de [...]

09
mrt
Clara Peeters_Mauritshuis
Slow Food in de Gouden Eeuw

In het Mauritshuis in Den Haag start volgende week de tentoonstelling Slow Food. Stillevens uit [...]

04
mrt
  • 1
  • …
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
ontdek culinaire geschiedenis!

Op dit blog van eet!verleden laat ik je culinaire geschiedenis ontdekken, geef ik historische recepten en vertel ik je over mijn culinair historische ontdekkingen en avonturen. Veel leesplezier! Manon

Manon Henzen eet!verleden
Zoeken
Categorieën
Historische Kookreizen
Historische Kookcursussen
Historische Bakcursus Brood
Historische Kookboeken
Word Vriend
Wie zijn wij?

eet!verleden laat je kennis maken met de geschiedenis van eten en drinken. Ik organiseer historische kookcursussen, reizen, kookworkshops en lezingen en publiceer historische kookboeken en online cursusmateriaal.

eet!verleden Academie

eet!verleden Academie is het online platform over culinaire geschiedenis. Het biedt digitale historische kookcursussen, kookworkshops, kooklessen, lezingen, kookboeken en recepten.

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks verstuurt eet!verleden een nieuwsbrief met daarin onze kookavonturen, activiteiten, recepten, culinaire nieuwtjes en leuke aanbiedingen voor nieuwsbrieflezers. Meld je ook aan!

Word Vriend!

eet!verleden-vrienden ontvangen een mooi pakket aan culinair historische producten, zoals kookboeken, maandelijks een uniek historisch recept, online kookcursussen en aantrekkelijke kortingen. Meld je aan!

Disclaimer & Privacyverklaring
copyright 2021 © eet!verleden
  • Academie
  • Webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Kookreis Provence
  • Historische Kookboeken
    • Historisch Bakboek BROOD
    • Romeins kookboek
    • Middeleeuws kookboek
    • Taarten & Pasteien
    • Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken
    • Historisch Kookboek RESTJES
    • Historisch Kookboek VEGA
    • Kookboek van de Gouden Eeuw
    • Koken in Oorlogstijd
    • De verstandige kok
  • Lezingen & Advies
  • Historische kookcursus
  • Blog
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw