Keukenmeiden in de 18e eeuw

In de achttiende eeuw waren de ogen van de Nederlandse adel gericht op Frankrijk. Wat [...]

10 x culinaire geschiedenis in Parijs

Onlangs vertrok ik voor een korte culinair historische inspiratiereis naar Parijs. Ik kom zeer regelmatig [...]

Op jacht met Slow Food

Deze week ging ik ‘op jacht’ met Slow Food Rijnzoet naar De jagende kok Bert [...]

Cooking Apicius

Eat, drink & be merry. Dat is de titel van het nieuwe nummer van Ancient [...]

Bak de perfecte croissant

Onlangs leerde ik in Parijs bij La Cuisine Paris perfecte croissants bakken. Het draait allemaal [...]

Familiekookboekje uit de jaren dertig

In de jaren dertig van de vorige eeuw hield Maria Catharina Lousberg een kookboekje bij. [...]

Croissants in Parijs

Ik begon het jaar met een inspiratiereis naar Parijs. Omdat ik dol ben op de [...]

Quukskes

In Brabant eten ze graag een quukske bij de koffie. Wie niet? Samen met meesterpatissier [...]

Gans in de historische keuken

We eten hem al millennia lang, de gans. Uit het wild en uit de tuin. [...]

Historische pronkgerechten

Met de feestdagen voor de deur speuren we allemaal weer naar bijzondere gerechten om straks [...]