Skip to content
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • kookworkshops
    • Historische kookcursus
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Proeven in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • kookworkshops
    • Historische kookcursus
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Proeven in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
eetverledeneetverleden
  • ACADEMIE
  • webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Kookreis Provence
  • Kookboeken
    • Uitgegeven boeken
      • Historisch Bakboek BROOD
      • Taarten & Pasteien
      • Romeins kookboek
      • Middeleeuws kookboek
      • Borreltijd!
      • Historisch Kookboek VEGA
      • Historisch Kookboek RESTJES
      • Kookboek van de Gouden Eeuw
      • Koken in Oorlogstijd
      • De verstandige kok
    • Verwachte boeken
      • Historisch Kookboek PASTA
      • Geschiedenis van de snack
  • Lezingen
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw
  • blog
4 jaar historisch kookatelier

Het historisch kookatelier van eet!verleden bestaat vandaag alweer 4 jaar! Dat zijn ruim 3000 mensen [...]

01
mrt
Broodcursus-Bij-Robèrt
Bakken bij Robèrt

Zeer tevreden met mijn nieuwe bakvaardigheden dankzij de croissantcursus in Parijs (en de resultaten daarvan [...]

15
feb
De keuken, Willem Joseph Laquy (ca. 1760-1771) Rijksmuseum Amsterdam
Keukenmeiden in de 18e eeuw

In de 18e eeuw waren de ogen van de Nederlandse adel gericht op Frankrijk. Wat [...]

04
feb
Musée des Arts Decoratifs Paris
10 x culinaire geschiedenis in Parijs

Op 1 januari vertrok ik voor een korte culinair historische inspiratiereis naar Parijs. Ik kom [...]

01
feb
Medieval hunting
Op jacht met Slow Food

Deze week ging ik ‘op jacht’ met Slow Food Rijnzoet naar De jagende kok Bert [...]

26
jan
Romeinse-gehaktballetjes
Cooking Apicius

Eat, drink & be merry. Dat is de titel van het nieuwe nummer van Ancient [...]

20
jan
Croissant
Bak de perfecte croissant

Onlangs leerde ik in Parijs bij La Cuisine Paris perfecte croissants bakken. Het draait allemaal [...]

16
jan
Kookboekje Maria Lousberg
Familiekookboekje uit de jaren 30

In de jaren 30 van de vorige eeuw hield Maria Catharina Lousberg een kookboekje bij. [...]

12
jan
Croissants at home_eet!verleden
Croissants in Parijs

Ik begon het jaar met een inspiratiereis naar Parijs. Omdat ik dol ben op de [...]

08
jan
Quukskes voor Erfgoed Brabant
Quukskes

In Brabant eten ze graag een quukske bij de koffie. Wie niet? Samen met meesterpatissier [...]

05
jan
  • 1
  • …
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
ontdek culinaire geschiedenis!

Op dit blog van eet!verleden laat ik je culinaire geschiedenis ontdekken, geef ik historische recepten en vertel ik je over mijn culinair historische ontdekkingen en avonturen. Veel leesplezier! Manon

Manon Henzen eet!verleden
Zoeken
Categorieën
Historische Kookreizen
Historische Kookcursussen
Historische Bakcursus Brood
Historische Kookboeken
Word Vriend
Wie zijn wij?

eet!verleden laat je kennis maken met de geschiedenis van eten en drinken. Ik organiseer historische kookcursussen, reizen, kookworkshops en lezingen en publiceer historische kookboeken en online cursusmateriaal.

eet!verleden Academie

eet!verleden Academie is het online platform over culinaire geschiedenis. Het biedt digitale historische kookcursussen, kookworkshops, kooklessen, lezingen, kookboeken en recepten.

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks verstuurt eet!verleden een nieuwsbrief met daarin onze kookavonturen, activiteiten, recepten, culinaire nieuwtjes en leuke aanbiedingen voor nieuwsbrieflezers. Meld je ook aan!

Word Vriend!

eet!verleden-vrienden ontvangen een mooi pakket aan culinair historische producten, zoals kookboeken, maandelijks een uniek historisch recept, online kookcursussen en aantrekkelijke kortingen. Meld je aan!

Disclaimer & Privacyverklaring
copyright 2021 © eet!verleden
  • Academie
  • Webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Kookreis Provence
  • Historische Kookboeken
    • Historisch Bakboek BROOD
    • Romeins kookboek
    • Middeleeuws kookboek
    • Taarten & Pasteien
    • Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken
    • Historisch Kookboek RESTJES
    • Historisch Kookboek VEGA
    • Kookboek van de Gouden Eeuw
    • Koken in Oorlogstijd
    • De verstandige kok
  • Lezingen & Advies
  • Historische kookcursus
  • Blog
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw