Gans in de historische keuken

We eten hem al millennia lang, de gans. Uit het wild en uit de tuin. [...]

Historische pronkgerechten

Met de feestdagen voor de deur speuren we allemaal weer naar bijzondere gerechten om straks [...]

Kandeel voor Sinterklaas

Jarenlang gaf ik kookworkshops met historische Sinterklaasrecepten in mijn historisch kookatelier in Nijmegen. Ik dook [...]

Koken in de Gouden Eeuw

Onlangs kwam ik in het bezit van een exemplaar van hét Nederlandse kookboek uit de [...]

Citroentaart uit De verstandige kock

Onlangs kwam ik in het bezit van een exemplaar van hét Nederlandse kookboek uit de [...]

Eetbare archeologische vondst

In Museum Het Valkhof in Nijmegen staat een pot uit de Romeinse oudheid met graten [...]

Geschiedenisfestival

Op het Geschiedenisfestival van Historisch Nieuwsblad in Haarlem gaf ik een belevenislezing over de Romeinse [...]

Chocolade-karameltaart

Deze chocolade-karameltaart behoort tot mijn favorieten. Ik zou er iedere dag wel een stukje van [...]

Geschiedenis van chocolade

Omroep Gelderland maakte een video met me over de geschiedenis van chocolade in verband met [...]

Pompoentaart uit de Renaissance

In Italië werden in de vijftiende eeuw grootste ontdekkingen gedaan, architectonische wonderen verricht en de [...]