Historisch Kookatelier gaat sluiten
Met pijn in het hart, maar met goede moed voor de toekomst, heb ik besloten [...]
De geschiedenis van de trifle
De Trifle. Dit Britse dessert is met zijn prachtige laagjes een echte showstopper. Het is [...]
Koekjes om in de wijn te dopen
Naarmate de populariteit van thee toenam in de achttiende eeuw, kwam de theevisite steeds meer [...]
Hoe bol je een brood op?
Voor het maken van mooi gevormde broden is het handig als je de techniek van [...]
Eten langs de Romeinse Limes in Nederland
Voordat ik fulltime aan eet!verleden werkte was ik directeur van Romeinse Limes Nederland en RomeinenNU. [...]
Kookcollege Kijkje in de Middeleeuwse Keuken
Op eet!verleden Academie gaat vandaag het nieuwe kookcollege Kijkje in de middeleeuwse keuken online. Het [...]
Madeira: zoete verleiding uit het zuiden
Toen de Portugezen in 1419 het eiland Madeira hadden ontdekt, plantten ze er al snel [...]
Adellijke amandelkoekjes
Op Kasteel Amerongen wordt een bijzonder receptenboek bewaard. Met grote letters staat op de kaft [...]
Hoe kneed je een brood?
Regelmatig wordt mij de vraag gesteld ‘hoe kneed je een brood?’. Een goede vraag, want [...]
Eton Mess: het rommelige toetje uit Engeland
Eton Mess is misschien wel het rommeligste toetje uit de Engelse geschiedenis. Het uiterlijk van [...]