Historisch Kookatelier gaat sluiten

Met pijn in het hart, maar met goede moed voor de toekomst, heb ik besloten [...]

De geschiedenis van de trifle

De Trifle. Dit Britse dessert is met zijn prachtige laagjes een echte showstopper. Het is [...]

Koekjes om in de wijn te dopen

Naarmate de populariteit van thee toenam in de achttiende eeuw, kwam de theevisite steeds meer [...]

Hoe bol je een brood op?

Voor het maken van mooi gevormde broden is het handig als je de techniek van [...]

Eten langs de Romeinse Limes in Nederland

Voordat ik fulltime aan eet!verleden werkte was ik directeur van Romeinse Limes Nederland en RomeinenNU. [...]

Kookcollege Kijkje in de Middeleeuwse Keuken

Op eet!verleden Academie gaat vandaag het nieuwe kookcollege Kijkje in de middeleeuwse keuken online. Het [...]

Madeira: zoete verleiding uit het zuiden

Toen de Portugezen in 1419 het eiland Madeira hadden ontdekt, plantten ze er al snel [...]

Adellijke amandelkoekjes

Op Kasteel Amerongen wordt een bijzonder receptenboek bewaard. Met grote letters staat op de kaft [...]

Hoe kneed je een brood?

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld ‘hoe kneed je een brood?’. Een goede vraag, want [...]

Eton Mess: het rommelige toetje uit Engeland

Eton Mess is misschien wel het rommeligste toetje uit de Engelse geschiedenis. Het uiterlijk van [...]