Kookworkshop in Frankrijk: Provençaalse vis
In de middeleeuwse kookworkshop in Frankrijk, tijdens de Historische Kookreis Provence, kookten we afgelopen oktober [...]
Hoe maak je zuurdesem?
Sommigen vinden het eng, anderen denken er te licht over: het maken van een zuurdesemstarter. [...]
Koken op een houtkachel
Koken op een houtkachel is bepaald geen alledaagse bezigheid, maar ik probeerde het vorige week [...]
Bladeren door De verstandige kok
Vorige week verscheen ons nieuwe boek De verstandige kock. Proef de smaak van de 17de [...]
Hoe laat je brood rijzen?
De vraag ‘Hoe laat je brood rijzen’ ploft regelmatig in mijn mailbox. Zoveel broden en [...]
Koken in Toscane – Castagnaccio
Dit recept voor castagnaccio gaan we koken in Toscane. Daar vindt in mei de Historische [...]
Feestelijke wortelpudding
Velen zijn bekend met de Engelse Christmas Pudding. Ook Nederland heeft een lange traditie in [...]
Historisch Kookatelier gaat sluiten
Met pijn in het hart, maar met goede moed voor de toekomst, heb ik besloten [...]
De geschiedenis van de trifle
De Trifle. Dit Britse dessert is met zijn prachtige laagjes een echte showstopper. Het is [...]
Koekjes om in de wijn te dopen
Naarmate de populariteit van thee toenam in de achttiende eeuw, kwam de theevisite steeds meer [...]