Kookworkshop in Frankrijk: Provençaalse vis

In de middeleeuwse kookworkshop in Frankrijk, tijdens de Historische Kookreis Provence, kookten we afgelopen oktober [...]

Hoe maak je zuurdesem?

Sommigen vinden het eng, anderen denken er te licht over: het maken van een zuurdesemstarter. [...]

Koken op een houtkachel

Koken op een houtkachel is bepaald geen alledaagse bezigheid, maar ik probeerde het vorige week [...]

Bladeren door De verstandige kok

Vorige week verscheen ons nieuwe boek De verstandige kock. Proef de smaak van de 17de [...]

Hoe laat je brood rijzen?

De vraag ‘Hoe laat je brood rijzen’ ploft regelmatig in mijn mailbox. Zoveel broden en [...]

Koken in Toscane – Castagnaccio

Dit recept voor castagnaccio gaan we koken in Toscane. Daar vindt in mei de Historische [...]

Feestelijke wortelpudding

Velen zijn bekend met de Engelse Christmas Pudding. Ook Nederland heeft een lange traditie in [...]

Historisch Kookatelier gaat sluiten

Met pijn in het hart, maar met goede moed voor de toekomst, heb ik besloten [...]

De geschiedenis van de trifle

De Trifle. Dit Britse dessert is met zijn prachtige laagjes een echte showstopper. Het is [...]

Koekjes om in de wijn te dopen

Naarmate de populariteit van thee toenam in de achttiende eeuw, kwam de theevisite steeds meer [...]