Het oudste broodrecept

Looksoep, raapjesstoof, vogeltjespastei, lamsstoof, dadel-notenballetjes, platbroden gevuld met ui, prei, knoflook en vissaus; je zou [...]

Ciambelle – bagels uit Italië

Helaas zijn er niet veel broodrecepten overgeleverd uit de geschiedenis. En dat terwijl brood al [...]

Historische koekjes voor de minister

Afgelopen week vertrokken doosjes vol historische koekjes naar minister van Engelshoven en initiatiefnemers van het [...]

Roman bread

Pliny the Elder (23-79 AD) already knew: “The excellence of the finest kinds of bread [...]

8 jaar historisch kookatelier: een persoonlijk blog

Het Historisch Kookatelier bestaat op 1 maart 2021 8 jaar. Een jaar geleden schreef ik [...]

Historisch koken met Binnenste Buiten

Onlangs kwamen de makers van het tv-programma Binnenste Buiten op bezoek voor opnames voor een [...]

Valentine’s day Shortbread with Royal Icing

In an earlier blog we wrote about the history of Scottish shortbread: a delicious cookie, [...]

Online Kookcursus: Zoetigheid in de 18e eeuw

We lanceren vandaag een nieuwe online historische kookcursus op eet!verleden Academie over Zoetigheid in de [...]

Wijn van vergeten druivenras: Vin d’Oeillades

Toen de latere Amerikaanse president Thomas Jefferson (1743-1826) tussen 1784 en 1789 als minister in [...]

Pauselijke Pasteikunst

Wie denkt dat het worstenbroodjes oer-Hollands is, heeft het mis. Al in de zestiende eeuw [...]