Skip to content
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • kookworkshops
    • Historische kookcursus
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Koken in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • kookworkshops
    • Historische kookcursus
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Koken in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
eetverledeneetverleden
  • ACADEMIE
  • webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Kookreis Provence
  • Kookboeken
    • Uitgegeven boeken
      • Historisch Bakboek BROOD
      • Taarten & Pasteien
      • Romeins kookboek
      • Middeleeuws kookboek
      • Borreltijd!
      • Historisch Kookboek VEGA
      • Kookboek van de Gouden Eeuw
      • Koken in Oorlogstijd
      • De verstandige kok
    • Verwachte boeken
      • Historisch Kookboek PASTA
      • Koken met restjes
      • Geschiedenis van de snack
  • Lezingen
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw
  • blog
Panis Quadratus
Online Bakcursus: Brood in de Oudheid

In mijn nieuwe online bakcursus Brood in de Oudheid duik je in de broodgeschiedenis van [...]

06
jan
De-oestermaaltijd,-Jean-François-de-Troy-1734,-Musée-Condé
Toosten met champagne

Waar komt de traditie van toosten met champagne vandaan? Dat is niet zo eenvoudig aan [...]

31
dec
Oliebollen uit de 18e eeuw

Ieder jaar experimenteer ik met een historisch recept voor oliebollen. Dit jaar koos ik voor [...]

29
dec
De-oestermaaltijd,-Jean-François-de-Troy-1734,-Musée-Condé
De oudste bubbelwijn

Wist je dat champagne, ontstaan in de zeventiende eeuw, helemaal niet de oudste mousserende wijn [...]

27
dec
Dennegebak, Gefrituurde kerstboompjes
Dennegebak – Gefrituurde kerstboompjes

In historische kookboeken zijn gerechten met de aanduiding ‘kerst’ helaas schaars, maar dit 18e eeuwse [...]

20
dec
Stoofperen naar recept van Carolus Battus uit de 16e eeuw
Middeleeuwse stoofpeertjes

In de Forme of Cury, een Engels kookboek uit circa 1390, staat een smakelijk recept [...]

10
dec
Borstplaat met borstplaatvormpjes
80 jaar oude Sinterklaasrecepten

In 1939 startte Fien de Vogel een kookschriftje waarin zij heerlijke recepten noteerde, waaronder een [...]

05
dec
Lekker Gelderland. Eten & koken op landgoederen en kastelen
700 jaar koken op Gelderse kastelen

Afgelopen maanden werkte ik aan een kastelenkookboek voor Geldersch Landschap & Kasteelen. Vandaag wordt het [...]

02
dec
Taarten & Pasteien
Taarten & Pasteien. Pronkstukken uit de historische keuken

Mijn nieuwe historische kookboek is gearriveerd! Taarten & Pasteien. Pronkstukken uit de historische keuken is [...]

26
nov
clairet
Clairet uit de 18e eeuw

Clairet, een drankje van rood fruit en brandewijn, van Agatha Sophia Buys uit de 18e [...]

21
nov
  • 1
  • …
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • …
  • 27
ontdek culinaire geschiedenis!

Op dit blog van eet!verleden laat ik je culinaire geschiedenis ontdekken, geef ik historische recepten en vertel ik je over mijn culinair historische ontdekkingen en avonturen. Veel leesplezier! Manon

Manon Henzen eet!verleden
Zoeken
Categorieën
Historische Kookreizen
Historische Kookcursussen
Historische Bakcursus Brood
Historische Kookboeken
Word Vriend
Wie zijn wij?

eet!verleden laat je kennis maken met de geschiedenis van eten en drinken. Ik organiseer historische kookcursussen, reizen, kookworkshops en lezingen en publiceer historische kookboeken en online cursusmateriaal.

eet!verleden Academie

eet!verleden Academie is het online platform over culinaire geschiedenis. Het biedt digitale historische kookcursussen, kookworkshops, kooklessen, lezingen, kookboeken en recepten.

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks verstuurt eet!verleden een nieuwsbrief met daarin onze kookavonturen, activiteiten, recepten, culinaire nieuwtjes en leuke aanbiedingen voor nieuwsbrieflezers. Meld je ook aan!

Word Vriend!

eet!verleden-vrienden ontvangen een mooi pakket aan culinair historische producten, zoals kookboeken, maandelijks een uniek historisch recept, online kookcursussen en aantrekkelijke kortingen. Meld je aan!

Disclaimer & Privacyverklaring
copyright 2021 © eet!verleden
  • Academie
  • Webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Kookreis Provence
  • Historische Kookboeken
    • De verstandige kok
    • Historisch Bakboek BROOD
    • Taarten & Pasteien
    • Garum & Duivelsdrek
    • Paradijskorrels & Saffraan
    • Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken
    • Historisch Kookboek VEGA
    • Kookboek van de Gouden Eeuw
    • Koken in Oorlogstijd
  • Lezingen & Advies
  • Historische kookcursus
  • Blog
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw