Ik presenteer je een nieuw online kookcollege Kijkje in de keuken van de Tweede Wereldoorlog. [...]
Met Koningsdag voor de deur klopte Omroep Max onlangs bij me aan voor de geschiedenis [...]
Uitdrukkingen als ‘peperduur’ en ‘een gepeperde rekening’ verwijzen naar een tijd waarin het gebruik van [...]
Er zijn maar weinig recepten uit de Romeinse tijd overgebleven waarvan de precieze verhoudingen bekend [...]
It’s Easter time! In the Christian tradition, Easter celebrates the resurrection of Jesus three days [...]
Trots presenteer ik je het online kookcollege Kijkje in de Romeinse keuken. Het is de [...]
Looksoep, raapjesstoof, vogeltjespastei, lamsstoof, dadel-notenballetjes, platbroden gevuld met ui, prei, knoflook en vissaus; je zou [...]
Helaas zijn er niet veel broodrecepten overgeleverd uit de geschiedenis. En dat terwijl brood al [...]
Afgelopen week vertrokken doosjes vol historische koekjes naar minister van Engelshoven en initiatiefnemers van het [...]
Pliny the Elder (23-79 AD) already knew: “The excellence of the finest kinds of bread [...]