In mijn nieuwe online bakcursus Brood in de Oudheid duik je in de broodgeschiedenis van [...]
Waar komt de traditie van toosten met champagne vandaan? Dat is niet zo eenvoudig aan [...]
Ieder jaar experimenteer ik met een historisch recept voor oliebollen. Dit jaar koos ik voor [...]
Wist je dat champagne, ontstaan in de zeventiende eeuw, helemaal niet de oudste mousserende wijn [...]
In historische kookboeken zijn gerechten met de aanduiding ‘kerst’ helaas schaars, maar dit 18e eeuwse [...]
In de Forme of Cury, een Engels kookboek uit circa 1390, staat een smakelijk recept [...]
In 1939 startte Fien de Vogel een kookschriftje waarin zij heerlijke recepten noteerde, waaronder een [...]
Afgelopen maanden werkte ik aan een kastelenkookboek voor Geldersch Landschap & Kasteelen. Vandaag wordt het [...]
Mijn nieuwe historische kookboek is gearriveerd! Taarten & Pasteien. Pronkstukken uit de historische keuken is [...]
Clairet, een drankje van rood fruit en brandewijn, van Agatha Sophia Buys uit de 18e [...]