Skip to content
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Proeven in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Uniek event op Kasteel Twickel
    • Proeverij Gelderse Kastelen
    • Historische kookcursus
    • Kookworkshops
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
  • eet!verleden?
  • nieuwsbrief
  • activiteiten
    • Historische High Tea in prachtige kruidentuin
    • Proeven in Historische Groentetuin
    • Historische High Wine
    • Uniek event op Kasteel Twickel
    • Proeverij Gelderse Kastelen
    • Historische kookcursus
    • Kookworkshops
    • Oorlogsproeverij
  • agenda
  • media
  • partners
  • word vriend!
  • contact
  • ENGLISH
eetverledeneetverleden
  • ACADEMIE
  • webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Provence
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Culinaire Reis Venetië
    • Culinaire Reis Bologna
  • Kookboeken
    • Uitgegeven boeken
      • Historisch Bakboek BROOD
      • Romeins Kookboek
      • Middeleeuws kookboek
      • Historisch Kookboek VEGA
      • Taarten & Pasteien
      • Borreltijd!
      • Historisch Kookboek RESTJES
      • Garum & Duivelsdrek
      • Kookboek van de Gouden Eeuw
      • Koken in Oorlogstijd
      • De verstandige kok
      • Twickel Kookt
    • Verwachte boeken
      • Historisch Kookboek PASTA
      • Geschiedenis van de snack
  • Lezingen
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw
  • blog
Voedselbonnen Tweede Wereldoorlog
Kijkje in de keuken van de Tweede Wereldoorlog

Ik presenteer je een nieuw online kookcollege Kijkje in de keuken van de Tweede Wereldoorlog. [...]

30
apr
Oranjekoeken 18e eeuw
Oranjekoeken en de geschiedenis van de tompouce

Met Koningsdag voor de deur klopte Omroep Max onlangs bij me aan voor de geschiedenis [...]

25
apr
Peper en zout op stilleven van Pieter Claesz, 1627, Rijksmuseum
Een kleine geschiedenis van de peper

Uitdrukkingen als ‘peperduur’ en ‘een gepeperde rekening’ verwijzen naar een tijd waarin het gebruik van [...]

16
apr
Conditum, Romeinse wijn
Conditum – Romeinse wijn

Er zijn maar weinig recepten uit de Romeinse tijd overgebleven waarvan de precieze verhoudingen bekend [...]

08
apr
Hot cross buns
Hot cross buns: an Easter treat

It’s Easter time! In the Christian tradition, Easter celebrates the resurrection of Jesus three days [...]

02
apr
Roman fresco with banquet scene inside the House of Chaste
Kijkje in de Romeinse keuken – online kookcollege

Trots presenteer ik je het online kookcollege Kijkje in de Romeinse keuken. Het is de [...]

31
mrt
Sebetu broden
Het oudste broodrecept

Looksoep, raapjesstoof, vogeltjespastei, lamsstoof, dadel-notenballetjes, platbroden gevuld met ui, prei, knoflook en vissaus; je zou [...]

28
mrt
Ciambelle – bagels uit Italië

Helaas zijn er niet veel broodrecepten overgeleverd uit de geschiedenis. En dat terwijl brood al [...]

20
mrt
Historische-Lekkernijen-18e-eeuw
Historische koekjes voor de minister

Afgelopen week vertrokken doosjes vol historische koekjes naar minister van Engelshoven en initiatiefnemers van het [...]

13
mrt
Romeins brood op fresco en naar moderne bewerking
Roman bread

Pliny the Elder (23-79 AD) already knew: “The excellence of the finest kinds of bread [...]

06
mrt
  • 1
  • …
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • …
  • 29
ontdek culinaire geschiedenis!

Op dit blog van eet!verleden laat ik je culinaire geschiedenis ontdekken, geef ik historische recepten en vertel ik je over mijn culinair historische ontdekkingen en avonturen. Veel leesplezier! Manon

Manon Henzen eet!verleden
Zoeken
Categorieën
Historische Kookreizen
Historische Kookcursussen
Historische Bakcursus Brood
Historische Kookboeken
Word Vriend
Wie zijn wij?

eet!verleden laat je kennis maken met de geschiedenis van eten en drinken. Ik organiseer historische kookreizen, kookcursussen, activiteiten en lezingen en publiceer historische kookboeken en online cursusmateriaal.

eet!verleden Academie

eet!verleden Academie is het online platform over culinaire geschiedenis. Het biedt digitale historische kookcursussen, kookworkshops, kooklessen, lezingen, kookboeken en recepten.

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks verstuurt eet!verleden een nieuwsbrief met daarin onze kookavonturen, activiteiten, recepten, culinaire nieuwtjes en leuke aanbiedingen voor nieuwsbrieflezers. Meld je ook aan!

Word vriend!

eet!verleden-vrienden ontvangen een mooi pakket aan culinair historische producten, zoals kookboeken, maandelijks een uniek historisch recept, online kookcursussen en aantrekkelijke kortingen. Meld je aan!

Disclaimer & Privacyverklaring
copyright 2023 © eet!verleden
  • Academie
  • Webwinkel
  • Kookreizen
    • Historische Kookreis Toscane
    • Historische Kookreis Provence
    • Historische Culinaire Reis Venetië
  • Historische Kookboeken
    • Historisch Bakboek BROOD
    • Romeins Kookboek
    • Middeleeuws kookboek
    • Historisch Kookboek VEGA
    • Taarten & Pasteien
    • Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken
    • Historisch Kookboek RESTJES
    • Garum & Duivelsdrek
    • Kookboek van de Gouden Eeuw
    • Koken in Oorlogstijd
    • De verstandige kok
  • Lezingen & Advies
  • Historische kookcursus
  • Blog
  • Recepten
    • Recepten Oudheid
    • Recepten Middeleeuwen
    • Recepten Renaissance
    • Recepten Gouden Eeuw
    • Recepten 18e & 19e eeuw
    • Recepten 20e eeuw