Borreltijd! Nieuw kookboek in de maak

Oesters op schaal, Osias Beert, 17e eeuw, privécollectie

Dit najaar verschijnt een uniek kookboek: Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken. Het boek biedt tien combinaties van een drankje met gerecht uit 1000 jaar geschiedenis. Voor dit boek sloeg ik de handen ineen met wijnhistorica Mariëlla Beukers van Wijnkronieken.

Samen speuren we op dit moment door talloze historische kookboeken om de mooiste drank- en culinaire recepten voor je te selecteren. Naast heerlijke recepten, geeft het kookboek informatie en leuke weetjes over culinaire geschiedenis en stap-voor-stap uitleg over het maken van historische dranken en gerechten. De recepten worden geïllustreerd met de prachtige foto’s van Jeroen Savelkouls.

Chocoladevla uit WOII door eetverleden

Historische hapjes & drankjes

Al jaren werken Mariëlla en ik samen en delen we onze kennis over dranken en voeding met elkaar. Via ons samenwerkingsproject wijn!verleden organiseren we historische wijn-spijsproeverijen, waaronder de Historische High Wine. Voor Historisch Nieuwsblad schreven we een serie verhalen over culinaire en vineuze geschiedenis.

Het was al lang een wens om samen een boek te maken en dat gaat er nu van komen. We bundelen onze gezamenlijke passie én kennis over eten en drinken in het verleden in deze unieke publicatie. Hiermee hopen we de aandacht, interesse en kennis over dranken en spijzen in de geschiedenis te vergroten en bovenal velen te laten genieten van heerlijke borrelmomenten met historische twist.

Kookboek gratis voor vrienden

Borreltijd! Hapjes & Drankjes uit de historische keuken wordt opgenomen in de vriendenpakketten van Goede en Beste vrienden van eet!verleden. Het boek valt in oktober automatisch bij vrienden op de deurmat.

Wil je dit boek ook ontvangen, samen met nog meer mooie recepten, kookboek en online kookcolleges en -cursussen? Word ook vriend!