(ge)bakken

[two_thirds]

Historische (ge)baksels
Brood, gebak, hartige en zoete koekjes…je vindt er veel informatie over in historische kookboeken. Maar het aantal recepten valt wat tegen, zeker in de Oudheid en Middeleeuwen. Waarom zou je zoiets ‘gewoons’ als brood maken ook opschrijven? Iedereen kent de recepten toch, moet men gedacht hebben. Desondanks weten we veel over de ingrediënten van brood en zoete baksels en kunnen we heerlijke baksels reproduceren. Probeer het zelf ook eens met onderstaande historische broodmixen. Een heerlijke geur in je keuken absoluut verzekerd!

Panis
Romeinse broodmix
Deze Romeinse broodmix is geïnspireerd op bronnen over Romeins brood. Recepten zijn er helaas niet meer, maar we weten wel welke ingrediënten gebruikt werden! Panis is een gezonde mix van biologisch spelt-, tarwe- en roggemeel vermengd met zaden. Lekker met kruidenkaas, lekkerder met olijventapenade, lekkerst stomend heet uit de oven met gezouten boter! In een leuke verpakking om één brood mee te bakken.
500 gram 3 euro

Brode
Middeleeuwse broodmix
Deze Middeleeuwse broodmix is geïnspireerd op Middeleeuwse bronnen over brood. Brode is een mix van biologisch tarwe-, rogge-, gerst- en havermeel dat gebakken met bier het lekkerst wordt. Probeer eens met uienchutney of pruimenjam. In een leuke verpakking om één brood mee te bakken.
500 gram 3 euro

Romeinse crackertjes
Deze kleine knapperige crackertjes zijn gemaakt van spelt-, tarwe- en roggemeel, gemixt met venkel-, anijs- en karwijzaadjes en tot hapklare amuselepeltjes en rondjes gevormd. Lekker met olijventapenade, verrukkelijk met humus, goddelijk met kruidenkaas!
12 stuks 1,50 euro

Alvast bestellen? Dat kan al per mail of telefoon.

Terug

[/two_thirds] [one_third_last] Romeinse crackertjes

Panis-Brode

[/one_third_last]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *