Gouden Eeuw diner

Tweemaal per jaar koken wij een historisch diner voor gasten die aanschuiven aan onze sfeervol gedekte tafel in het historisch kookatelier. Op 11 mei 2018 serveren we een diner uit de Gouden Eeuw ter ere van de publicatie van Het Kookboek van de Gouden Eeuw, geschreven door Manon. We koken uit het enige en eerste Nederlandse kookboek De verstandige kock of sorghvuldige huyshoudster waarvan Manon een exemplaar uit 1683 bezit. Een kookboek met heerlijke recepten die zeker niet misstaan op onze tafel anno 2018.

De verstandige kock

De Verstandige Kock geeft een prachtig beeld van wat er in de zeventiende eeuw in de keukens van welgestelden gebraden, gestoofd, gebakken, gekonfijt en gekookt werd. Ingrediënten uit het seizoen, van kop tot staart, langzaam gegaard, geen verspilling en zelf gekweekt.

Het meest opvallend in het kookboek is de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan luxe of fijne groente- en fruitsoorten. De verstandige kock is dan ook onderdeel van een tuinhandboek voor buitenhuisbezitters Het vermakelijk landleven. De recepten met groenten, fruit en kruiden richten zich voornamelijk op ingrediënten uit eigen tuin. We zien vooral inheems fruit (peeren, que-peeren, appelen, pruyme) en daarnaast de citroenen, limoenen en orangie-appelen die in de orangerie werden gekweekt.

Viergangendiner

Het Gouden Eeuw diner laat je in vier gangen vol heerlijke gerechten kennis maken met recepten, eetgewoonten en voorkeuren van de gegoede burgerij uit de Gouden Eeuw. Het diner wordt omlijst met verhalen en informatie over eten en drinken in de 17e eeuw. Een uniek diner met authentieke smaken op eigentijdse wijze gepresenteerd.

Praktische informatie

Dit diner kun je boeken als individu, stel of groepje tot 10 personen. Je eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit aan de sfeervol gedekte tafel in het historisch kookatelier.

Gouden Eeuw diner (inclusief drankarrangement)
Datum: vrijdag 11 mei 2018
Tijd: 18.00uur
Kosten: € 60
Locatie: historisch kookatelier eet!verleden
Aantal: 1-10 personen

BOEK

Gouden Eeuw diner (inclusief drankarrangement én kookboek)
Datum: vrijdag 11 mei 2018
Tijd: 18.00uur
Kosten: € 67,50
Locatie: historisch kookatelier eet!verleden
Aantal: 1-10 personen

BOEK MET KOOKBOEK