Historisch Kookatelier gaat weer open, met aangepaste kookworkshops

Op 1 juni open ik mijn Historisch Kookatelier weer voor historische kookworkshops en activiteiten. Gezien de crisismaatregelen die na 1 juni gelden en de knusse omvang van mijn kookruimte, zullen de kookworkshops er net even anders uitzien dan normaal. Ik heb een extra volle agenda voor dit najaar gemaakt. Bekijk de historische kookworkshops en andere activiteiten hier.

Koken met kleine gezelschappen

Het Historisch Kookatelier is een heerlijke ruimte om in te koken, eten en verblijven, maar de omvang is beperkt. Dit betekent dat we voorlopig slechts met een klein aantal mensen tegelijkertijd kunnen koken om de 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen bewaren. Het precieze aantal personen per kookworkshop zal afhangen van de samenstelling van de deelnemers.

Persoonlijk contact

Na boeking van een kookworkshop neem ik persoonlijk contact op om een en ander door te nemen. Bij inschrijving van meerdere personen ga ik er in principe vanuit dat jullie samen aan gerechten gaan werken. Mocht dat niet zo zijn, dan hoor ik dat als we contact hebben. Daarnaast zal ik je een dag voor de kookworkshop nogmaals bellen om te informeren of je gezond bent. Ik doe er alles aan om iedereen een veilige kookervaring te bieden.

Koken met groepen

Mijn deur staat ook weer open voor de ontvangst van groepen, of beter gezegd: groepjes. Afhankelijk van de samenstelling van jullie groep, kunnen we het maximum aantal personen bepalen. Neem dus vooral even contact met me op als je met een groepje wilt komen koken, dan bespreken we de mogelijkheden en jullie wensen, zodat ik een fijne, inspirerende en heerlijke kookworkshop samen kan stellen.

Maatregelen bij eet!verleden

Er gelden voorlopig een aantal maatregelen bij eet!verleden die er op gericht zijn om op veilige wijze en afstand van elkaar heerlijke historische gerechten te kunnen maken. Een aantal zet ik hieronder op een rijtje om een goed beeld te geven van wat te verwachten valt. Het spreekt voor zich dat alles goed schoon is voor aanvang van de kookworkshop.

* We houden afstand tot elkaar;
* Op meerdere momenten verzoek ik je je handen te wassen;
* Er zijn handschoenen beschikbaar om mee te koken;
* Ieder ‘groepje’, stel of individu krijgt een eigen werkstation;
* Jouw kookgerei en ingrediënten bevinden zich op jouw werkstation;
* We dekken een extra lange tafel, zodat je indien nodig op gepaste afstand van elkaar kunt zitten;
* Ik zorg dat de glazen gevuld blijven!

Genieten

Ook al zijn er wat aanpassingen en hebben we wat meer afstand tot elkaar, mijn historische kookworkshops zullen er zeker niet minder inspirerend door zijn. Als ik er niet van overtuigd was dat je met nieuwe kennis, veel inspiratie en een geweldige ervaring naar huis zou gaan, bleef mijn deur gesloten. Ook in crisistijd is het genieten bij eet!verleden. Misschien nog wel meer dan voorheen, want we kunnen zo’n fijne ervaring goed gebruiken. Bekijk de agenda om te zien wat we allemaal in petto hebben.

Ik kan niet wachten om je weer te ontvangen en te laten genieten van de historische keuken!