Historisch wijncollege

Wat dronken onze voorouders en wat stond er bij hen op tafel voordat frisdrank, koffie en thee hun intrede deden? Wijn was eeuwenlang een van de belangrijkste dranken, dat is bekend. Maar hoe smaakte die wijn? Wat voor soort wijn was het? Waar kwam hij vandaan? En maakten we in Nederland eigenlijk ook wijn? Wijn en wijngeschiedenis staan deze avond centraal, maar we maken ook uitstapjes naar bier, limonade, siropen en kruidendranken. Vinoloog en historicus Mariëlla Beukers vertelt je het boeiende verhaal van onze drinkgeschiedenis en laat je proeven van historische wijnen en andere dranken. De dranken worden begeleid door passende historische hapjes en je gaat ook zelf de keuken in om te koken met wijn en om je eigen kruidenwijn te maken.

Wijn en spijs met een verhaal

In een smaakreis door de tijd bieden we je ruim 2000 jaar culinaire geschiedenis. We stellen je neus op de proef, prikkelen je smaakpapillen en dagen je uit in de keuken. Mariëlla Beukers van Wijnkronieken vertelt over de wijnen en wijngeschiedenis en Manon Henzen van eet!verleden neemt je mee de keuken in.

Wijn!verleden

Mariella en Manon speuren naar wijnen met een lange geschiedenis en een goed verhaal en presenteren hun vondsten in hun gezamenlijke initiatief wijn!verleden. Dit mooie assortiment van historische wijnen brengen zij met diverse activiteiten onder de aandacht.

Historisch wijncollege
Datum: woensdag 20 september 2017
Tijd: 18.00-21.30 uur
Kosten: € 40
Locatie: historisch kookatelier

RESERVEER ONTDEK WIJN!VERLEDEN