Romeinse schotel met tuinbonen

kookworkshop VEGA

Tijdens de Historische Kookworkshop VEGA van eet!verleden maak je heerlijke vegetarische gerechten uit 2000 jaar geschiedenis. De workshop start met een aperitief en hapje waarbij ik een korte vlotte presentatie over de vegetarische keuken in de geschiedenis geef. Je maakt kennis met de eetcultuur, ingrediënten en gerechten van Romeinse tijd tot en met achttiende eeuw.

Daarna ga je samen met de andere gasten de keuken in om aan de hand van een receptenblad gezellig te koken. Iedereen maakt verschillende gerechten en hapjes, die je na het koken aan de sfeervol gedekte tafel samen proeft. Het receptenblad gaat uiteraard mee naar huis!

boek de kookworkshop: € 75

Vegetarisch menu

De Historische Kookworkshop VEGA biedt een uitgebreid vegetarisch menu met veel bijzondere en vergeten groenten, kruiden, fruit, granen, peulvruchten, noten, zuivel, eieren, smaakmakers en natuurlijk smaakcombinaties.

Groentekraam van Joachim Beuckelaer uit 1565

De vegetarische keuken in de geschiedenis

In het overgrote deel van de geschiedenis had het overgrote deel van de bevolking een vegetarisch eetpatroon. Voedzame granen en peulvruchten voerden de boventoon en werden voornamelijk aangevuld met groenten, fruit, kruiden en noten. Zuivelproducten waren een belangrijke aanvulling op de dis, maar niet altijd voorhanden óf verboden in tijden van vasten. Nadat de Italiaanse elite het eten van ‘groen’ omarmt in de zestiende eeuw verschijnen de meest heerlijke vegetarische gerechten in kookboeken.

We koken tijdens de kookworkshop gerechten uit diverse kookboeken van de afgelopen 2000 jaar. Je kookt met door mij uitgewerkte recepten.

Voor individuen & groepen

Deze kookworkshop kun je volgen als individu, stel of klein groepje. Je kookt en eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit. In de agenda vind je de data waarop de kookworkshops VEGA gepland staan.

Je kunt deze kookworkshop ook boeken met een groep van minimaal 8 en maximaal 16 personen, op een voor jou gewenste datum en gewenst tijdstip. De workshop wordt dan alleen voor jouw groep gegeven.

bekijk agenda mail voor groepsboeking
Aspergepatina

Ingrediënten

De ingrediënten en producten die we gebruiken tijdens de Historische Kookworkshop VEGA zijn zoveel mogelijk biologisch en komen bij voorkeur uit het seizoen.

Korting met Historisch Kookboek VEGA

De kookworkshop is ook te boeken met mijn DIGITALE vegetarische kookboek erbij. Je ontvangt dan een korting op de kookworkshop met kookboek. Bij boeking van de kookworkshop ontvang je direct een link waarmee je het kookboek kunt downloaden.

Voor het Historisch Kookboek VEGA selecteerde ik heerlijke vegetarische recepten uit kookboeken van de Romeinse oudheid tot en met de achttiende eeuw. In vier menu’s laat ik je kennis maken met vegetarische gerechten uit de historische keuken.

Naast verrassende recepten zonder vlees en vis, geeft het kookboek informatie en leuke weetjes over culinaire geschiedenis, stap-voor-stap uitleg over het maken van historische gerechten en tips om jouw hedendaagse vegetarische recepten voortaan een smakelijke historische twist te geven.

Boek met kookboek
Historisch Kookboek VEGA