Historische wijnproeverij

Wijn!verleden speurt naar bijzondere wijnen met een historisch verhaal en biedt een assortiment historische wijnen. Het zijn wijnen waarmee je de smaak van de oudheid, middeleeuwen, Gouden Eeuw en achttiende eeuw kunt herbeleven. Met de kwaliteit van vandaag, de smaak van het verleden en met oog voor eeuwenlange tradities. Kom proeven van dit bijzondere assortiment tijdens de historische wijnproeverij op 18 mei.

Historische wijnproeverij

Tijdens de wijnproeverij kun je voor slechts € 10 maar liefst zes wijnen uit het Wijnverleden assortiment proeven. Samen beslaan ze maar liefst 2000 jaar wijngeschiedenis. Je proeft onder andere de meest geroemde wijn en eerste appellation ooit uit de oudheid. Je ontdekt dé Bourgogne druif uit de vroege middeleeuwen en wordt ingewijd in het historische wijnmaakproces middels een clairet. Ook hoor je waarom de zoete madeira per schip de halve wereld over werd gesleept en mag je na proeven zelf beoordelen of het de moeite waard was. Mariëlla Beukers van Wijnkronieken vertelt over wijnen en wijngeschiedenis en Manon Henzen van eet!verleden verhaalt over spijsgeschiedenis en laat daar het een en ander uit proeven.

Wijnen met korting

Tijdens de historische wijnproeverij zijn de wijnen uit het Wijnverleden assortiment met korting verkrijgbaar. We adviseren graag over een mooi wijnpakket en natuurlijk over historische wijn-spijscombinaties. Liefhebbers krijgen deze middag historische recepten bij hun gekochte wijnen aangeboden.

Wijn!verleden

Mariella en Manon speuren naar wijnen met een lange geschiedenis en een goed verhaal en presenteren hun vondsten in hun gezamenlijke initiatief wijn!verleden. Dit mooie assortiment van historische wijnen brengen zij met diverse activiteiten onder de aandacht.

 

Historische wijnproeverij
Datum: vrijdag 18 mei 2018
Tijd: 16.00-18.00 uur
Kosten: € 10 per persoon
Locatie: historisch kookatelier

BOEK ONTDEK WIJN!VERLEDEN