Kookworkshop Gouden Eeuw
In de zeventiende eeuw schudden we de smaak van de Middeleeuwen voorzichtig van ons af en zetten we stappen naar onze moderne keuken.
Overladen met specerijen
Groenten mogen weer, liefst uit eigen tuin, en zuivel (kaas) wordt een geliefde tafelgenoot. Natuurlijk wordt dit alles overladen met specerijen dankzij de hoogtijdagen van de VOC. Tijdens deze kookworkshop koken we uit Nederlandse en Franse kookmanuscripten uit de Gouden Eeuw en laten we ons voor gerechten onder andere inspireren door de prachtige stillevens, waarmee onze musea volhangen.
Praktische informatie
Je kunt deze kookworkshop boeken met een groep van minimaal 8 en maximaal 16 personen, op een voor jou gewenste datum en gewenst tijdstip. De workshop wordt dan alleen voor jouw groep gegeven. Daarnaast kun je kiezen tussen een hapjes- of een dinerworkshop. De hapjes workshop duurt circa drie uur en de diner workshop circa vier uur. Uiteraard eindigt elke workshop met een proeverij!
Individuen, stellen en kleine groepjes kunnen zich inschrijven op één van de kookworkshops uit de agenda.
Historische kookworkshop hapjes:
Kosten: € 60 per persoon
Aanvangstijd: naar keuze
Duur: circa 3 uur
Historische kookworkshop diner:
Kosten: € 70 per persoon
Aanvangstijd: naar keuze
Duur: circa 4 uur