Kookworkshop Renaissance
De zestiende eeuw is in vele opzichten een bijzondere eeuw, ook op culinair gebied. Een periode waarin nieuwe ingrediënten Europa bereiken en koks zich uitleven met citrusvruchten en pasta.
Pausen en kardinalen
In Italië wordt een nieuwe culinaire trend gezet die al snel in de rest van Europa overgenomen wordt. We duiken in de vernieuwende kookboeken van Bartolomeo Scappi en Maestro Martino en diepen er heerlijke gerechten uit op. Je gaat aan de slag met de nieuwe culinaire trend uit de zestiende eeuw en maakt gerechten die bij pausen en kardinalen op tafel verschenen. En dat ging er iets anders aan toe dan tegenwoordig!
Praktische informatie
Je kunt deze kookworkshop boeken met een groep van minimaal 8 en maximaal 16 personen, op een voor jou gewenste datum en gewenst tijdstip. De workshop wordt dan alleen voor jouw groep gegeven. Daarnaast kun je kiezen tussen een hapjes- of een dinerworkshop. De hapjes workshop duurt circa drie uur en de diner workshop circa vier uur. Uiteraard eindigt elke workshop met een proeverij!
Individuen, stellen en kleine groepjes kunnen zich inschrijven op één van de kookworkshops uit de agenda.
Historische kookworkshop hapjes:
Kosten: € 60 per persoon
Aanvangstijd: naar keuze
Duur: circa 3 uur
Historische kookworkshop diner:
Kosten: € 70 per persoon
Aanvangstijd: naar keuze
Duur: circa 4 uur