Pronkpastei fazant

kookworkshop Kerst

We pakken graag uit met eten en drinken met de feestdagen. Dat is nu niet anders dan dat er al eeuwen gedaan wordt. Wat waren trends met Kerst? Wat kwam er op tafel? En wat niet? De Historische Kookworkshop Kerst biedt vernieuwde inspiratie voor jouw Kerstfeest dit jaar!

De workshop start met een aperitief en hapje waarbij ik een korte vlotte presentatie over kerst in de historische keuken geef. Daarna ga je samen met de andere gasten de keuken in om aan de hand van een receptenblad gezellig te koken. Iedereen maakt verschillende gerechten en hapjes, die je na het koken aan de sfeervol gedekte tafel samen proeft. Het receptenblad gaat uiteraard mee naar huis!

boek de kookworkshop: € 75

Speciale kerstgerechten

Ga zelf aan de slag met de leukste en meest bijzondere kerstrecepten uit de Middeleeuwen, Gouden Eeuw, achttiende en negentiende eeuw.

Historische pastei

Historisch Kerstdiner

Het traditionele kerstdiner. Wat is dat eigenlijk? En wanneer vond dat plaats? Tegenwoordig hebben we kerstontbijt, kerstbruch, kerstlunch, kerstdiner…en dat doen we op kerstavond, eerste kerstdag, tweede kerstdag….Kerst is één groot eetfestijn! In de Kookworkshop Kerst maken we er zeker ook een eetfestijn van, met de succesnummers van de afgelopen vijf eeuwen. Je ontdekt kersttradities in de keuken van de middeleeuwen tot nu. We bakken en braden, koken en stoven, kneden en vijzelen. De mooiste gerechten, met soms hele bijzondere ingrediënten, worden aan je gepresenteerd deze avond.

Tijdens de kookworkshop kook je met door mij uitgewerkte recepten.

Voor individuen & groepen

Deze kookworkshop kun je volgen als individu, stel of klein groepje. Je kookt en eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit. In de agenda vind je de data waarop de kookworkshops gepland staan.

Je kunt deze kookworkshop ook boeken met een groep van minimaal 8 en maximaal 16 personen, op een voor jou gewenste datum en gewenst tijdstip. De workshop wordt dan alleen voor jouw groep gegeven.

bekijk agenda mail voor groepsboeking
Christmas Plum Pudding van Mrs Beeton uit circa 1890

Ingrediënten

De ingrediënten en producten die we gebruiken tijdens de Historische Kookworkshop Kerst zijn zoveel mogelijk biologisch en komen bij voorkeur uit het seizoen.

Korting met kookboek

De Historische Kookworkshop Kerst is ook te boeken met mijn kookboek Taarten & Pasteien erbij. Je ontvangt dan een korting op de kookworkshop met kookboek. Het kookboek ligt voor je klaar op de avond van de kookworkshop.

Taarten & Pasteien. Pronkstukken uit de historische keuken is een vlot toegankelijk kookboek met een mooi assortiment hartige pastei- en taartrecepten met een diversiteit aan heerlijke en verrassende vullingen uit kookboeken van middeleeuwen tot en met 19e eeuw. Geen historisch gerecht is zo veelzijdig als de pastei of taart. Rijk gevuld met smakelijke deegkorst is het heerlijk comfort food en bovendien een pronkstuk op tafel.

boek met kookboek
Taarten & Pasteien