Kookworkshop Kerst

We pakken graag uit met eten en drinken met de feestdagen. Dat is nu niet anders dan dat er al eeuwen gedaan wordt. Wat waren trends met Kerst? Wat kwam er op tafel? En wat niet? De kookworkshop Kerst biedt vernieuwde inspiratie voor jouw Kerstfeest dit jaar!

Vijf eeuwen Kerst

Het traditionele kerstdiner. Wat is dat eigenlijk? En wanneer vond dat plaats? Tegenwoordig hebben we kerstontbijt, kerstbruch, kerstlunch, kerstdiner…en dat doen we op kerstavond, eerste kerstdag, tweede kerstdag….Kerst is één groot eetfestijn! In de kookworkshop Kerst maken we er zeker ook een eetfestijn van, met de succesnummers van de afgelopen vijf eeuwen. Je ontdekt kersttradities in de keuken van de Middeleeuwen tot nu. We bakken en braden, koken en stoven, kneden en vijzelen. De mooiste gerechten worden aan je gepresenteerd deze avond.

We starten met een korte presentatie over vijf eeuwen Kerst in de Keuken, waarbij je al wat lekkere hapjes en drankjes proeft. Daarna ga je zelf aan de slag met de leukste en meest bijzondere kerstrecepten uit de Middeleeuwen, Gouden Eeuw, 18e eeuw en 19e eeuw. Zo ontdek je verschillen en overeenkomsten en de smaak van de kerst door de eeuwen heen. Na het koken dekken we de tafel en geniet je samen van een wel heel bijzondere kerstproeverij.

Praktische informatie

De Kerstworkshop kun je volgen als individu, stel of groepje tot 10 personen. Je kookt en eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit.

Romeins kookboek

Deze kookworkshop is ook te boeken met mijn Romeinse kookboek erbij. Je betaalt dan slechts € 72,50 voor de kookworkshop én het kookboek.

Kookworkshops Kerst
Datum: vrijdag 14 december
Tijd: 17.30 uur
Kosten: € 65 per persoon (inclusief drankjes)
Locatie: historisch kookatelier eet!verleden
Aantal: 1-10 personen

BOEK

Kookworkshops Kerst
Datum: vrijdag 14 december
Tijd: 17.30 uur
Kosten: € 72,50 per persoon (inclusief drankjes EN KOOKBOEK)
Locatie: historisch kookatelier eet!verleden
Aantal: 1-10 personen

BOEK