Aardappelpudding en Schorseneren

kookworkshop 18e & 19e eeuw

Tijdens de Kookworkshop Keukenmeiden van eet!verleden maak je heerlijke gerechten uit handgeschreven en gedrukte kookboeken uit de 18e en 19e eeuw. De workshop start met een aperitief en hapje waarbij ik een korte vlotte presentatie over de 18e en 19e-eeuwse keuken geef. Zo krijg je een goed beeld van de eetcultuur, ingrediënten en gerechten uit deze periode.

Daarna ga je samen met de andere gasten de keuken in om aan de hand van een receptenblad gezellig te koken. Iedereen maakt verschillende gerechten en hapjes, die je na het koken aan de sfeervol gedekte tafel samen proeft. Het receptenblad gaat uiteraard mee naar huis!

boek de kookworkshop: € 75

hartig & zoet

Tijdens de Kookworkshop Keukenmeiden maak je samen met de andere deelnemers twee uitgebreide gangen. Een hartige en een zoete gang, beide bestaande uit verschillende gerechten en met een grote rijkdom aan mooie ingrediënten.

De keuken, Willem Joseph Laquy (ca. 1760-71) Rijksmuseum Amsterdam

De keuken van de 18e & 19e eeuw

In de 18e en 19e eeuw waren de ogen van de Nederlandse adel gericht op Frankrijk. Wat daar gebeurde, gedragen, gedacht en gegeten werd, werd hier geïmiteerd. Die Franse invloeden zien we ook terug in de cuisine bourgeoise, oftewel de burgerkeuken die in de loop van de 18e eeuw ontstond. De gegoede burgerij keek op zijn beurt namelijk op tegen de adel en imiteerde onder andere hun eetgewoonten. Het is een pure keuken met een grote diversiteit aan ingrediënten én soorten gerechten. Daarvan zul je er aardig wat ontdekken tijdens de kookworkshop.

Tijdens de kookworkshop kook je met door mij uitgewerkte recepten.

Voor individuen & groepen

Deze kookworkshop kun je volgen als individu, stel of klein groepje. Je kookt en eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit. In de agenda vind je de data waarop deze kookworkshops gepland staan.

Je kunt deze kookworkshop ook boeken met een groep van minimaal 8 en maximaal 16 personen, op een voor jou gewenste datum en gewenst tijdstip. De workshop wordt dan alleen voor jouw groep gegeven.

bekijk agenda mail voor groepsboeking

Ingrediënten

De ingrediënten en producten die we gebruiken tijdens de Kookworkshop Keukenmeiden zijn zoveel mogelijk biologisch en komen bij voorkeur uit het seizoen.

Korting op online kookcursus

Voor wie zich écht wil verdiepen in de keuken van de 18e eeuw is er naast mijn heerlijke en gezellige kookworkshop ook een online kookcursus over de keuken van de 18e eeuw. Ik bied een aantrekkelijke korting van € 25 op deze online cursus bij het boeken van deze Kookworkshop Keukenmeiden. Je betaalt dan slechts € 50 in plaats van € 75 voor de online cursus. De cursus volg je op een door jou gewenst moment en blijft altijd beschikbaar, dus je hebt er jaren plezier van.

bekijk cursus Boek workshop & cursus
Elegant gezelschap rond een tafel, Bernard Picart, 1722, Rijksmuseum