Kookworkshop Middeleeuwen

De smaak van de middeleeuwen is anders dan die we nu gewend zijn. De middeleeuwse keuken kenmerkt zich door rijke, stevige en uitgesproken smaken zoals specerij, zuur en zoet. Tijdens de kookworkshop middeleeuwen ontdek je deze oude smaken en de bijzondere ingrediënten uit de keuken van 500 jaar geleden.

Opvallend is dat de Europese kookmanuscripten die overgeleverd zijn bijna allemaal uit de late middeleeuwen komen, vooral de veertiende en vijftiende eeuw. Uit de periode daarvoor zijn er geen kookboeken bekend. Tijdens de kookworkshop middeleeuwen gaan we met gerechten uit verschillende Europese kookmanuscripten aan de slag en tover je de smaken van 500 jaar geleden weer op tafel.

De kookworkshop

We starten de middag met een aperitief en wat hapjes waarbij ik een korte vlotte presentatie geef over de middeleeuwse keuken, zodat je een beeld krijgt van hoe en wat er in de Middeleeuwen werd gegeten. Daarna ga je samen met de andere gasten koken aan de hand van een receptenblad. Iedereen maakt een paar verschillende gerechten en hapjes die je na het koken aan de sfeervol gedekte tafel samen proeft. Het receptenblad gaat uiteraard mee naar huis!

Praktische informatie

De kookworkshop kun je volgen als individu, stel of groepje tot 10 personen. Je kookt en eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit.

Korting met historisch kookboek

Deze kookworkshop is ook te boeken met mijn Romeinse óf middeleeuwse kookboek erbij. Je ontvangt een korting op de kookworkshop met kookboek. Je kunt op de avond van de kookworkshop een keuze maken en hem meenemen.

Kookworkshop Middeleeuwen
Datum: donderdag 4 februari 2021
Tijd: 17.30 uur
Kosten: € 75 (inclusief drankjes)
Locatie: historisch kookatelier eet!verleden

BOEK

Kookworkshop Middeleeuwen met kookboek
Datum: donderdag 4 februari 2021
Tijd: 17.30 uur
Kosten: € 85 (inclusief drankjes EN KOOKBOEK)
Locatie: historisch kookatelier eet!verleden

BOEK MET KOOKBOEK