Kookworkshop VEGA

In het overgrote deel van de geschiedenis had het overgrote deel van de bevolking een vegetarisch eetpatroon. Voedzame granen en peulvruchten voerden de boventoon en werden voornamelijk aangevuld met groenten, fruit, kruiden en noten. Zuivelproducten waren een belangrijke aanvulling op de dis, maar niet altijd voorhanden óf verboden in tijden van vasten. Nadat de Italiaanse elite het eten van ‘groen’ omarmt in de 16e eeuw verschijnen de meest heerlijke vegetarische gerechten in kookboeken. Tijdens de Historische Kookworkshop VEGA toveren we die weer op tafel.

Vegetarisch menu

Het was de gewone man die eeuwenlang noodgedwongen een overwegend vegetarisch menu nuttigde. Adel en gegoede burgerij genoten veelal van vlees, vis en gevogelte tijdens hun maaltijden. Het eten van groenten en fruit werd door hen zelfs eeuwenlang als ongezond gezien! In de 16e eeuw veranderde dit en kwam er steeds vaker groen op tafel. Enerzijds luxe groenten zoals asperges en artisjokken met weinig bewerking en anderzijds complexe bereidingen zoals gevulde groenten en gekonfijt fruit. De Historische Kookworkshop VEGA biedt een uitgebreid vegetarisch menu met veel bijzondere en vergeten groenten, fruit, granen, peulvruchten, noten, zuivel, smaakmakers en natuurlijk smaakcombinaties. Unieke inspiratie voor jouw vegetarische keuken (of een dagje zonder vlees) die je nergens anders vindt.

Praktische informatie

Je kunt deze kookworkshop boeken met een groep van minimaal 8 en maximaal 16 personen, op een voor jou gewenste datum en gewenst tijdstip. De workshop wordt dan alleen voor jouw groep gegeven. Daarnaast kun je kiezen tussen een hapjes- of een dinerworkshop. De hapjes workshop duurt circa drie uur en de diner workshop circa vier uur. Uiteraard eindigt elke workshop met een proeverij!

Individuen, stellen en kleine groepjes kunnen zich inschrijven op één van de kookworkshops uit de agenda.

Historische kookworkshop hapjes:
Kosten: € 60 per persoon
Aanvangstijd: naar keuze
Duur: circa 3 uur

Historische kookworkshop diner:
Kosten: € 70 per persoon
Aanvangstijd: naar keuze
Duur: circa 4 uur

RESERVEER