Sala cattabia, de nieuwe versie van eet!verleden

kookworkshop vergeten eten

Tijdens de Kookworkshop Vergeten Eten van eet!verleden maak je een reis door de tijd en kook je door de eeuwen heen. De workshop start met een aperitief en hapje waarbij ik een korte vlotte presentatie over de historische keuken van oudheid tot en met Gouden Eeuw geef. Zo krijg je een goed beeld van de eetcultuur, ingrediënten en gerechten uit onze kookgeschiedenis.

Daarna ga je samen met de andere gasten de keuken in om aan de hand van een receptenblad gezellig te koken. Iedereen maakt verschillende gerechten en hapjes, die je na het koken aan de sfeervol gedekte tafel samen proeft. Het receptenblad gaat uiteraard mee naar huis!

boek de kookworkshop: € 75

eeuwenoude gerechten

In de Kookworkshop Vergeten Eten ligt de nadruk op vergeten ingrediënten, gerechten en smaken van de afgelopen 2000 jaar. Tijd voor veel (her)ontdekkingen!

Koken met bloembollen

Vergeten groenten & smaken

Tegenwoordig rollen de lekkerste groenten en het heerlijkste fruit uit de moestuinen en gaarden, maar de variatie daarin is de laatste honderd jaar flink teruggelopen. Dat is het ook het geval met vleessoorten en smaakmakers als specerijen, kruiden en bloemen. Tijdens de Kookworkshop Vergeten Eten ligt de keuken van het historisch kookatelier vol met deze vergeten ingrediënten.

Tijdens de kookworkshop kook je met door mij uitgewerkte recepten.

Voor individuen & groepen

Deze kookworkshop kun je volgen als individu, stel of klein groepje. Je kookt en eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit. In de agenda vind je de data waarop deze kookworkshops gepland staan.

Je kunt deze kookworkshop ook boeken met een groep van minimaal 8 en maximaal 16 personen, op een voor jou gewenste datum en gewenst tijdstip. De workshop wordt dan alleen voor jouw groep gegeven.

bekijk agenda mail voor groepsboeking
Historische kookworkshop

Ingrediënten

De ingrediënten en producten die we gebruiken tijdens de Kookworkshop Vergeten Eten zijn zoveel mogelijk biologisch en komen bij voorkeur uit het seizoen.

Korting met kookboek

De Kookworkshop Vergeten Eten is ook te boeken met mijn kookboek Taarten & Pasteien erbij. Je ontvangt dan een korting op de kookworkshop met kookboek. Het kookboek ligt voor je klaar op de avond van de kookworkshop.

Taarten & Pasteien. Pronkstukken uit de historische keuken is een vlot toegankelijk kookboek met een mooi assortiment hartige pastei- en taartrecepten met een diversiteit aan heerlijke en verrassende vullingen uit kookboeken van middeleeuwen tot en met 19e eeuw. Geen historisch gerecht is zo veelzijdig als de pastei of taart. Rijk gevuld met smakelijke deegkorst is het heerlijk comfort food en bovendien een pronkstuk op tafel.

boek met kookboek
Taarten & Pasteien