Kookworkshop Vergeten Eten

Tegenwoordig rollen de lekkerste groenten en het heerlijkste fruit uit de moestuinen en gaarden, maar de variatie daarin is de laatste honderd jaar flink teruggelopen.

Verrassende (her)ontdekkingen

Tijdens de Kookworkshop Vergeten Eten ligt de keuken van het historisch kookatelier vol met vergeten groenten, kruiden, fruit en smaakmakers. We duiken in de wereld van verjus, garum, asafoetida en mastiek en toveren heerlijke gerechten uit de Romeinse tijd, Middeleeuwen en Gouden Eeuw op tafel. Een kookworkshop vol (her)ontdekkingen!

De kookworkshop

We starten de middag met een aperitief en wat hapjes waarbij ik een korte vlotte presentatie geef over de keuken in de Oudheid, Middeleeuwen en Gouden Eeuw, zodat je een beeld krijgt van hoe en wat er in deze periodes werd gegeten. Daarna ga je samen met de andere gasten koken aan de hand van een receptenblad. Iedereen maakt een paar verschillende gerechtjes en hapjes die je na het koken aan de sfeervol gedekte tafel samen proeft. Het receptenblad gaat uiteraard mee naar huis!

Praktische informatie

Deze kookworkshops kun je volgen als individu, stel of groepje tot 10 personen. Je kookt en eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit.

Romeins kookboek

Deze kookworkshop is ook te boeken met mijn Romeinse kookboek erbij. Je betaalt dan slechts € 72,50 voor de kookworkshop én het kookboek.

Kookworkshop Vergeten Eten
Datum: vrijdag 15 juni 2018
Tijd: 17.30 uur
Kosten: € 65 (inclusief drankjes)
Locatie: historisch kookatelier eet!verleden
Aantal: 1-10 personen

BOEK

Kookworkshop Vergeten Eten met kookboek
Datum: vrijdag 15 juni 2018
Tijd: 17.30 uur
Kosten: € 72,50 (inclusief drankjes EN KOOKBOEK)
Locatie: historisch kookatelier eet!verleden
Aantal: 1-10 personen

BOEK MET KOOKBOEK