kruidenarrangement

Stadskruidentuin Nijmegen en historisch kookatelier eet!verleden hebben de handen ineen geslagen voor een bijzonder kruidenarrangement. Ontdek de geschiedenis, werking en toepassing van kruiden tijdens een rondleiding door de Stadskruidentuin en geniet daarna van een heerlijke kookworkshop vol historische kruidengerechtjes bij eet!verleden.

Historische kruidenkookworkshop bij eet!verleden

In historisch kookatelier eet!verleden ga je aan de slag met je zelf geplukte kruiden uit Stadskruidentuin Nijmegen. Met deze historische kookworkshop maak je een reis door de tijd en ontdek je mooie gerechtjes uit diverse kookboeken door de eeuwen heen. De nadruk in deze workshop ligt uiteraard op kruidengerechten. Je ontdekt welke kruiden in welke eeuw populair waren en hoe ze toegepast werden in verrukkelijke hapjes.

De middag start met een historisch aperitief waarbij we een korte presentatie geven over kook- en eetgewoonten in onze geschiedenis. Daarna gaan jullie lekker ontspannen koken aan de hand van uitgewerkte historische recepten. Na het koken schuiven jullie aan aan de sfeervol gedekte tafel om te genieten van de historische gerechtjes die je gemaakt hebt.

Kruidenrondleiding in Stadskruidentuin Nijmegen

In Stadskruidentuin Nijmegen word je hartelijk ontvangen voor een rondleiding over keukenkruiden. Tijdens de rondleiding maak je kennis met een aantal belangrijke kruiden. Je hoort over de geschiedenis en de werking van diverse kruiden. Na de rondleiding ga je zelf aan de slag en maak je een heerlijke spijsolie met kruiden uit de tuin. Uiteraard onder het genot van een kopje kruidenthee.

Kruiden kunnen je leven verrijken, de geur werkt op je gemoed en laat je letterlijk ademen. De smaak verfijnt elk gerecht en de toepassingen van de geneeskracht ondersteunen je leven.

De Stadskruidentuin ligt midden in de stad, achter een sfeervol Zaans huis uit 1920. In de tuin zijn zo’n 75 kruiden te vinden. Bij elk kruid staat een bordje met de naam en toepassing.

Historisch kruidenarrangement
Wie: groepen 10-20 personen
Tijdstip: naar keuze
Duur: 4 uur plus reistijd
Kosten: € 60 per persoon (inclusief dranken en materialen)
Locatie: Historisch kookatelier eet!verleden & Stadskruidentuin Nijmegen

Dit arrangement vindt plaats op twee locaties, de Stadskruidentuin (1 uur) en het historisch kookatelier (3 uur). Houd rekening met reistijd. Wij calculeren een half uur reistijd. Te voet is het 20 minuten.

RESERVEER