Kookworkshop Middeleeuwen
De smaak van de Middeleeuwen is anders dan die we nu gewend zijn en ook weer heel anders dan de Romeinse keuken die er aan vooraf ging.
Uitgesproken smaken
De middeleeuwse keuken kenmerkt zich door rijke, stevige en uitgesproken smaken zoals specerij, zuur en zoet. Opvallend is dat de Europese kookmanuscripten die overgeleverd zijn bijna allemaal uit de late Middeleeuwen komen, vooral de veertiende en vijftiende eeuw. Tijdens de kookworkshop gaan we met gerechten uit verschillende Europese kookmanuscripten aan de slag en tover je de smaken van 500 jaar geleden weer op tafel.
Praktische informatie
Je kunt deze kookworkshop boeken met een groep van minimaal 8 en maximaal 16 personen, op een voor jou gewenste datum en gewenst tijdstip. De workshop wordt dan alleen voor jouw groep gegeven. Daarnaast kun je kiezen tussen een hapjes- of een dinerworkshop. De hapjes workshop duurt circa drie uur en de diner workshop circa vier uur. Uiteraard eindigt elke workshop met een proeverij!
Individuen, stellen en kleine groepjes kunnen zich inschrijven op één van de kookworkshops uit de agenda.
Historische kookworkshop hapjes:
Kosten: € 60 per persoon
Aanvangstijd: naar keuze
Duur: circa 3 uur
Historische kookworkshop diner:
Kosten: € 70 per persoon
Aanvangstijd: naar keuze
Duur: circa 4 uur