Museumkaart

Oktober is Maand van de Geschiedenis. Er vinden honderden historische activiteiten in heel Nederland plaats en musea zetten hun deuren wijd open. In 2017 is het thema GELUK. Een mooi thema voor eet!verleden om eens te kijken hoe dat eigenlijk zat met geluk op tafel en in de historische keuken. Speciaal voor de Maand van de Geschiedenis verloten wij een historische kookworkshop voor 2 personen onder museumkaarthouders.

Prijsvraag

Mail het antwoord op de vraag hiernaast en je volledige naam naar manon@eetverleden.nl en maak kans op een bijzondere kookervaring! Je kunt de hele Maand van de Geschiedenis mee doen. We maken de winnaar op 31 oktober bekend.

De winnaar ontvangt een mail op het mailadres waarmee het antwoord op de vraag is ingediend en wordt tevens via Facebook bekend gemaakt. De winnaar mag een kookworkshop voor twee personen uitkiezen uit onze agenda. Het aanbod blijft tot 31 december 2018 van kracht. Over de uitslag kan niet getwist worden.

Speciaal voor Museumkaarthouders: Beantwoord deze vraag en win een historische kookworkshop voor twee personen!

Wat is de naam van het oudste gedrukte Nederlandstalige kookboek?

De actie is inmiddels afgelopen. Het juiste antwoord was: Een notabel boecxken van cokeryen. Het boekje werd rond 1514 gedrukt in Brussel bij Thomas vander Noot. Hier lees je meer over het boekje en kun je de volledige tekst bekijken.