Nieuw: Romeins Kookboek

Romeins Kookboek. De antieke keuken voor de tafel van nu

Mijn Romeins Kookboek. De antieke keuken voor de tafel van nu is uit! Het boek biedt Romeinse recepten met een eigentijdse twist en vlotte artikelen over de Romeinse eetcultuur. Hedendaagse foodies, kook- en geschiedenisliefhebbers zullen er gegarandeerd van smullen.

Romeins Kookboek

De Romeinse keuken is fascinerend, verrassend en bijzonder inspirerend voor nieuwsgierige kookliefhebbers. De voorliefde van de Romeinse elite voor complexe smaken, de beste ingrediënten, vernieuwende kooktechnieken en spraakmakende gerechten passen helemaal in deze tijd.

De Romeinse recepten in het boek laten je ervaren hoe inspirerend de Romeinse keuken is. Je ontdekt spannende smaakcombinaties, verrassende toepassing van ingrediënten en bijzondere producten, zoals garum, duivelsdrek en mastiek. In het boek is ook een recept opgenomen om zelf garum, oftewel gefermenteerde Romeinse vissaus, te maken.

Romeins-Kookboek_Romeinse-kip

Het boek geeft je handvatten om jouw hedendaagse kookkunsten te verrijken met een snuf historie. Of het nu een oude kooktechniek is, zoals fermenteren, of een vergeten ingrediënt of smaakmaker, de meest ervaren keukenprinsen en -prinsessen zullen wat opsteken uit dit boek. Ieder recept is bovendien voorzien van een vlot historisch verhaal en luchtige historische weetjes, dus je serveert een maal met een verhaal.

Het kookboek bevat naast de recepten ook artikelen over Romeinse eetgewoonten en de Romeinse keuken. Artikelen over groenten, fruit, vlees, vis en meelspijzen wisselen af met verhalen over Romeinse smaken, bijzondere pronkgerechten, Romeins fastfood en de Romeinse keuken in Nederland.

Romeins Kookboek Broodschotel

Het Romeins Kookboek is rijk geïllustreerd met fresco’s en mozaïeken met afbeeldingen van voedsel en eetgewoonten. Alle recepten in het boek zijn stijlvol en modern gefotografeerd door Jeroen Savelkouls.

Romeins diner, Pompeii

Meer Romeinse recepten

Het kookboek is de opvolger van mijn kookboek Garum & Duivelsdrek. De Romeinse keuken voor de tafel van nu. Het kwam in 2017 uit als eerste boek in de eet!verleden-kookboekenreeks. Na uitverkoop van de derde druk vond ik het tijd voor een nieuw Romeins kookboek. Garum & Duivelsdrek is nog steeds een aantrekkelijk boek met mooie Romeinse recepten en daarom blijft het als digitaal boek beschikbaar.

Romeinse ingrediënten

Niet alle ingrediënten die in de Romeinse tijd gangbaar waren liggen in de supermarkt. Je moet er wat meer moeite voor doen om deze te verkrijgen. Om het mijn lezers makkelijk(er) te maken, ontwikkelde ik de Romeinse Starterkit: een doosje met lastig verkrijgbare ingrediënten die in de oudheid vaak gebruikt werden en in het boek voorkomen. Het kookboek en de Romeinse Starterkit zijn samengevoegd tot het Romeins Kookpakket, een mooi cadeaupakket. Met het Romeins Kookpakket kun je direct aan de slag met heerlijke Romeinse gerechten. Handig voor jezelf, leuk als cadeau voor kook- én geschiedenisliefhebbers.

Romeins Kookpakket nieuw