Kookworkshop Pasen

We pakken graag uit met eten en drinken met de feestdagen. Dat is nu niet anders dan dat er al eeuwen gedaan wordt. Wat kwam er met Pasen allemaal op tafel door de eeuwen heen? Wat doet dat ei toch altijd op tafel? En hoe zat het ook alweer met die 40 dagen vasten voor de Pasen? De kookworkshop Pasen biedt vernieuwde inspiratie voor jouw Paasfeest dit jaar!

Reis door de tijd

In deze kookworkshop gaan we aan de slag met gerechten uit de Middeleeuwen, Renaissance, Gouden Eeuw, 18e en 19e eeuw. Het wordt een ware reis door de tijd. Je ontdekt de functie van het ei met Pasen en vooral natuurlijk de heerlijke gerechten waarin het verwerkt werd. Ook ga je aan de slag met mooie vleesgerechten en natuurlijk hoort er iets zoets op de Paastafel. Pasen is voor katholieken het belangrijkste feest in het jaar en er werd dan ook flink uitgepakt. Dat beloven we ook te doen in deze workshop!

We starten met een korte presentatie over Pasen in de keuken, waarbij je al wat lekkere hapjes en een drankje proeft. Daarna ga je zelf aan de slag met de leukste en meest bijzondere paasrecepten uit diverse perioden. Na het koken dekken we de tafel en geniet je samen van een wel heel bijzondere proeverij. De kookworkshop toont mooie verfijnde gerechten en hapjes die heel verrassend zullen staan bij je Paasontbijt, -brunch, -lunch of bij je Paasdiner.

Praktische informatie

De Paasworkshop kun je volgen als individu, stel of groepje tot 10 personen. Je kookt en eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit.

Korting met historisch kookboek

Deze kookworkshop is ook te boeken met mijn Romeinse óf middeleeuwse kookboek erbij. Je ontvangt een korting op de kookworkshop met kookboek. Je kunt op de avond van de kookworkshop een keuze maken en hem meenemen.

Kookworkshop Pasen
Datum: vrijdag 12 april 2019
Tijd: 17.30 uur
Kosten: € 70 (inclusief drankjes)
Locatie: historisch kookatelier eet!verleden

BOEK

Kookworkshop Pasen met kookboek
Datum: vrijdag 12 april 2019
Tijd: 17.30 uur
Kosten: € 70 (inclusief drankjes EN KOOKBOEK)
Locatie: historisch kookatelier eet!verleden

BOEK MET KOOKBOEK