Privé-kookworkshops & workshops bij je thuis

De coronacrisis heeft grote invloed op de historische kookactiviteiten van eet!verleden. Mijn gezellige en knusse historisch kookatelier is beperkt van omvang en daarom kan ik de komende periode alleen kleine groepjes kookliefhebbers ontvangen. Ik heb, naast mijn bestaande historische kookworkshops, een aantal nieuwe historische kookactiviteiten ontwikkeld, om je te kunnen laten genieten van mijn inspirerende, leerzame en gezellige kookworkshops in deze periode met maatschappelijke beperkingen.

Kookworkshops in kleine groepjes

Omdat we slechts maximaal 8 personen per kookworkshops kunnen ontvangen, is er een extra volle agenda met onze reguliere kookworkshops voor het najaar. Zo kunnen we toch een fijne kookervaring bieden aan meer historische kookliefhebbers.

BEKIJK KOOKWORKSHOPS

Vanaf 1 juni staat mijn deur ook weer open voor de ontvangst van groepen, of beter gezegd: groepjes. Afhankelijk van de samenstelling van een groep, kunnen we het maximum aantal personen bepalen. Neem dus vooral even contact met me op als je met een groepje wilt komen koken, dan bespreken we de mogelijkheden en jullie wensen, zodat ik een fijne, inspirerende en heerlijke kookworkshop samen kan stellen.

OPTIES VOOR GROEPEN

Historische privé-kookworkshops

Op speciaal verzoek geef ik regelmatig privé-kooklessen aan een individu, stel of kleine groepjes in mijn historisch kookatelier. Deze mogelijkheid stel ik open voor iedereen. We bespreken vooraf jouw wensen, waarna ik een kooksessie op maat ontwikkel. Je ontdekt een scala aan bijzondere en vergeten smaakmakers en ingrediënten, leert diverse kook- en baktechnieken, kookt een aantal heerlijke gerechten en krijgt heel veel informatie over de historische keuken. En dit alles rondom een thema naar jouw keuze. En op veilige afstand in een fijne persoonlijke kookruimte.

De historische privé-kookworkshops zijn volledig op maat en kunnen bijvoorbeeld een specifieke historische periode uitdiepen, zoals de keuken van de Oudheid, Middeleeuwen of Gouden Eeuw. Liever met een thema aan de slag? Eerder gaf ik privé-kookles in onder andere het maken van (pronk)pasteien, historisch bakken, conserveren & fermenteren, historische vegetarische gerechten, 2000 jaar zoete gerechten (High Tea), historische (vergeten) groenten & fruit, koken op living history festivals, historische kruidenworkshop en leren interpreteren van historische recepten. Ook koks en restaurantteams zijn te gast om zich te verdiepen in de mogelijkheden van de historische keuken voor de keuken van nu. De mogelijkheden zijn dus omvangrijk.

Inspirerende begeleiding
De privé-kooksessies worden uitsluitend begeleid door mij, culinair historica Manon Henzen van eet!verleden. Ik heb jarenlange ervaring in het geven van historische kookworkshops, doe onderzoek naar de historische keuken en experimenteer veel met eeuwenoude recepten en kooktechnieken. Ook schrijf ik er regelmatig over in artikelen, kookboeken en op mijn blog en ben ik regelmatig gastdocent in het (hoger) onderwijs en gastspreker op evenementen.

Meer dan een kooksessie
De kooksessie is beschikbaar voor 1 tot en met maximaal 4 personen en vindt plaats in mijn historisch kookatelier in Nijmegen, waar alle bijzondere ingrediënten aanwezig zijn. Het is nadrukkelijk niet alleen koken, maar ook veel leren, ontdekken en proeven. Je ontvangt veel informatie van me en kunt al je vragen uiteraard stellen. Bij de privé-kooksessie is bovendien een boek over de historische keuken inbegrepen.

De historische privé-kookworkshop op een rijtje

 • Uitgebreide historische kooksessie
 • Werken met bijzondere smaakmakers
 • Werken met vergeten ingrediënten
 • Kook- en baktechnieken
 • Presentatie over de historische keuken
 • Bekijken van historische kookboeken
 • Proeverij historische ingrediënten & hapjes
 • Inclusief drankjes
 • Inclusief boek over de historische keuken
 • Inclusief historisch kookboek
 • Pakketje met vergeten ingrediënten voor thuis
 • Doggybag!

Kosten privé-kooksessie (circa 3 uur)
1 persoon € 250
2 personen € 400
3 personen € 450
4 personen € 500

Is je interesse gewekt?

MAIL MANON

Historische kookworkshop bij je thuis

Veilig in je eigen omgeving koken of liever niet in de trein naar Nijmegen? Tijdelijk verzorg ik historische kookworkshops bij je thuis, in heel Nederland. Je kiest zelf een thema of tijdsperiode voor de kookworkshop en ik maak deze volledig op maat voor je. Zo kook je onder mijn begeleiding in je eigen huis en keuken een verrukkelijk historisch maal.

We starten met een vlot verhaal over de historische keuken onder het genot van een historisch aperitief en historische hapjes. Deze breng ik mee. Daarna gaan we op ontdekkingstocht door de kratten met bijzondere ingrediënten en smaakmakers waar we mee gaan koken en ontvang je een receptenboekje. Vervolgens kook je gezellig een mooi menu met je gezin, familie of vrienden. Eventueel ontbrekend kookgerei of kookplaten breng ik mee, evenals alle ingrediënten voor de kookworkshop. Geen enkele zorg dus!

Terwijl jullie aan tafel gaan om te genieten van je zelf gemaakte historische lunch of diner, ruim ik de keuken op.

Historische kookworkshop thuis op een rijtje

 • Uitgebreide historische kooksessie
 • Werken met bijzondere smaakmakers
 • Werken met vergeten ingrediënten
 • Kook- en baktechnieken
 • Presentatie over de historische keuken
 • Inclusief aperitief & hapjes vooraf
 • Inclusief historisch kookboek
 • Exclusief overige drankjes
 • Exclusief reiskosten

Kosten en voorwaarden
De kosten voor een historische kookworkshop op locatie bedragen € 450 voor maximaal 6 personen. Voor iedere persoon extra wordt € 50 gerekend.

Ik neem contact met je op om je wensen door te spreken. We bekijken dan ook samen de samenstelling van het kookgezelschap, zodat er veilig en uiteraard gezellig gekookt kan worden. Een dag van tevoren hebben we contact om te informeren of de aanwezigen geen gezondheidsklachten hebben.

Is je interesse gewekt?

MAIL MANON

kookworkshops

kookworkshops

kookworkshops

kookworkshops

kookworkshops

kookworkshops

kookworkshops

kookworkshops

kookworkshops

kookworkshops

kookworkshops

kookworkshops

kookworkshops