Proeverij Open Monumentendag

Op zondag 9 september opent historisch kookatelier eet!verleden haar deuren voor iedereen die kennis wil maken met onze bijzondere culinair historische activiteiten, projecten en producten. Een dag bomvol informatie, inspiratie, demonstraties, proeverijen en natuurlijk veel lekkers!

Gratis proeverij

Op zondag kun je van 11.00 tot 17.00 uur terecht om onze culinair historische producten en bijzondere hapjes te proeven. Doorlopend vindt een kookdemonstratie plaats waarvan we de resultaten laten proeven. Zo ontdek je wat we met kookworkshops koken, welk heerlijks er in Manon’s kookboeken staat én we aan historische producten verkopen. Wat dacht je van gekonfijte onrijpe walnoot waar we vier weken lang dagelijks met liefde aan gewerkt hebben om hem eetbaar te maken? Een geurig brood samengesteld uit diverse Romeinse bronnen? Een zoutmix van ruim 600 jaar oud? Of een verrukkelijk stuk fudge naar het oudste overgeleverde recept? Een mooie kennismaking met eet!verleden dus!

Historische foodinspiratie

Manon is de hele dag aanwezig om al je vragen over culinaire geschiedenis te beantwoorden én je te verrassen met mooie verhalen en bijzondere smaken uit 2000 kookhistorie. Ze vertelt over haar nieuwe projecten (heb je onze pronkpasteien al gezien?) en historische kookboeken, die ze natuurlijk graag voor je signeert.

Van harte welkom op 9 september!

Proeverij
Datum: zondag 9 september 2018
Tijd: 11.00-17.00 uur
Kosten: gratis
Locatie: historisch kookatelier