Kookworkshop Romeins

Uit de oudheid is slechts één kookmanuscript overgeleverd, de De re coquinaria, dat wordt toegedicht aan Marcus Gavius Apicius. De gerechten uit deze receptenverzameling staan centraal tijdens de Workshop Romeinse Keuken.

” height=”300px” text_color=”light” text_align=”center” text_pos=”center” text_width=”70%” parallax_text=”0″ parallax=”0″ effect=””] [/ux_banner]

Boodschappenlijstjes

Recepten uit de Oudheid vermelden geen hoeveelheden en bereidingswijzen. Het zijn als het ware slechts ingrediëntenlijstjes of boodschappenlijstjes. Andere geschreven bronnen, archeologische vondsten en afbeeldingen geven wel veel aanvullende informatie op het kookmanuscript. Door dit naast elkaar te leggen ontstaat langzaamaan een beeld van de smaak van de oudheid. Maar dit voorwerk is al voor je gedaan!

Bijzondere combinaties

We gaan aan de slag met reeds uitgewerkte recepten, zodat je zelf smaken van twee duizend jaar geleden kunt creëren. Die smaken zullen verrassend voor je zijn. Je ontdekt de Romeinse voorliefde voor zoet-hartig en zoet-zuur combinaties en duikt een wereld in waar wat minder bekende ingrediënten als mastiek, asafoetida en garum gebruikt werden. Bijzonder wordt het zeker!

Praktische informatie

Je kunt deze kookworkshop boeken met een groep van minimaal 8 en maximaal 16 personen, op een voor jou gewenste datum en gewenst tijdstip. De workshop wordt dan alleen voor jouw groep gegeven. Daarnaast kun je kiezen tussen een hapjes- of een dinerworkshop. De hapjes workshop duurt circa drie uur en de diner workshop circa vier uur. Uiteraard eindigt elke workshop met een proeverij!

Individuen, stellen en kleine groepjes kunnen zich inschrijven op één van de kookworkshops uit de agenda.

Historische kookworkshop hapjes:
Kosten: € 60 per persoon
Aanvangstijd: naar keuze
Duur: circa 3 uur

Historische kookworkshop diner:
Kosten: € 70 per persoon
Aanvangstijd: naar keuze
Duur: circa 4 uur

RESERVEER