ROMEINSE ASPERGESCHOTEL

Romeinse kookworkshop

Tijdens de Romeinse kookworkshop van eet!verleden maak je heerlijke gerechten van 2000 jaar geleden. De workshop start met een aperitief en hapje waarbij ik een korte vlotte presentatie over de Romeinse keuken geef. Zo krijg je een goed beeld van de Romeinse eetcultuur en ingrediënten en gerechten uit de oudheid.

Daarna ga je samen met de andere gasten de keuken in om aan de hand van een receptenblad gezellig te koken. Iedereen maakt verschillende gerechten en hapjes, die je na het koken aan de sfeervol gedekte tafel samen proeft. Het receptenblad gaat uiteraard mee naar huis!

boek de kookworkshop: € 75

Romeinse smaken

De smaken van de Romeinse gerechten zullen verrassend voor je zijn. Je ontdekt de Romeinse voorliefde voor zoet-hartig en zoet-zuur combinaties en maakt kennis met vergeten ingrediënten als lange peper, duivelsdrek en garum. Bijzonder wordt het zeker!

Ham in deegkorst van Apicius

De Romeinse keuken

Uit de Romeinse tijd is slechts één kookboek overgeleverd. Het wordt toegeschreven aan de foodie Marcus Gavius Apicius. De gerechten uit deze receptenverzameling staan centraal tijdens de Romeinse kookworkshop.

Recepten uit de oudheid vermelden geen hoeveelheden en bereidingswijzen. Het zijn als het ware slechts ingrediëntenlijstjes of boodschappenlijstjes. Andere geschreven bronnen, archeologische vondsten en afbeeldingen geven veel aanvullende informatie op het kookmanuscript. Door al deze bronnen naast elkaar te leggen ontstaat langzaamaan een beeld van de smaak van de oudheid.

Tijdens de kookworkshop kook je met door mij uitgewerkte recepten.

Voor individuen & groepen

Deze kookworkshop kun je volgen als individu, stel of klein groepje. Je kookt en eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit. In de agenda vind je de data waarop de Romeinse kookworkshops gepland staan.

Je kunt deze kookworkshop ook boeken met een groep van minimaal 8 en maximaal 16 personen, op een voor jou gewenste datum en gewenst tijdstip. De workshop wordt dan alleen voor jouw groep gegeven.

bekijk agenda mail voor groepsboeking
Romeinse Meloensalade

Ingrediënten

De ingrediënten en producten die we gebruiken tijdens de Romeinse kookworkshop zijn zoveel mogelijk biologisch en komen bij voorkeur uit het seizoen.

Korting met Romeins kookboek

De Romeinse kookworkshop is ook te boeken met mijn Romeinse kookboek erbij. Je ontvangt dan een korting op de kookworkshop met kookboek. Het kookboek ligt voor je klaar op de avond van de kookworkshop.

Garum & Duivelsdrek. De Romeinse keuken voor de tafel van nu schreef ik voor avontuurlijke foodies, nieuwsgierige kokers en kookgrage geschiedenisliefhebbers die de antieke Romeinse keuken als inspiratiebron voor hun kookkunsten willen gebruiken. Naast 15 Romeinse recepten met eigentijdse twist vindt de lezer dan ook vooral veel tips om ingrediënten, smaakmakers en smaakcombinaties uit de oudheid te integreren in zijn of haar hedendaagse keuken.

Boek met kookboek
Garum-&-Duivelsdrek_eetverleden