Taarten & Pasteien. Pronkstukken uit de historische keuken

Taarten & Pasteien

Mijn nieuwe historische kookboek is gearriveerd! Taarten & Pasteien. Pronkstukken uit de historische keuken is een vlot toegankelijk kookboek met een mooi assortiment hartige pastei- en taartrecepten met een diversiteit aan heerlijke en verrassende vullingen uit kookboeken van middeleeuwen tot en met 19e eeuw. Geen historisch gerecht is zo veelzijdig als de pastei of taart. Rijk gevuld met smakelijke deegkorst is het heerlijk comfort food en bovendien een pronkstuk op tafel.

Ik schreef dit smakelijke kookboek voor avontuurlijke foodies, nieuwsgierige kokers en kookgrage geschiedenisliefhebbers die de historische keuken als inspiratiebron voor hun kookkunsten willen gebruiken. Naast 15 recepten met eigentijdse twist uit ruim 600 jaar kookhistorie, biedt het boek korte artikelen over de geschiedenis van taarten, pasteien en deegflapjes.

Het kookboek is het vierde in een reeks historische kookboeken uitgegeven door eet!verleden.

Historische pastei

Recepten

Taarten & Pasteien staat vol mooie recepten waarvan ik het bijzonder jammer vind dat ze in de loop der tijd verloren zijn gegaan. Met het kookboek probeer ik ze weer leven in te blazen en lezers en bakkers te laten zien en proeven hoeveel inspiratie je uit historische kookmanuscripten kunt halen. Alle recepten zijn voorzien van een vlot verhaal, handige tips en stap voor stap instructie voor het maken van de pastei of taart.

Illustratie

De pasteien en taarten zijn geïllustreerd met prachtige foto’s van Jeroen Savelkouls. Daarnaast is er veel historisch beeldmateriaal opgenomen, wat het boek werkelijk tot een plaatje maakt.

Paddenstoelenpasteitjes

Bronnen & Tips

Bij het historisch kookboek is op eet!verleden Academie een pagina beschikbaar waarop alle bronteksten van de gebruikte historische recepten te vinden zijn. Daarnaast tref je daar extra tips voor het maken van goed pasteideeg, het vormen van pasteien en de kneepjes van het vak om pasteien prachtig te decoreren. Dit toon ik aan de hand van een aantal vlotte kookvideo’s. Bekijk de tips via deze link.

Mooi cadeau voor jezelf en anderen

Maak zelf zo’n prachtige pronkpastei en bestel het boek in mijn webwinkel. En/of bestel het voor voor iemand anders! Een origineel en verrassend cadeautje voor kook- en geschiedenisliefhebbers.

Erwtentaart