Kookworkshop Valentijn

Valentijnsdag: tegenwoordig een mooi commercieel circus met veel harten, rode en roze prullaria en natuurlijk een keur aan kaarten om aan je grote (geheime) liefde te sturen. Altijd handig als de legenden over een heilige lekker vaag zijn: daar kun je alle kanten mee op. Voor eet!verleden een mooie gelegenheid om eens in dit stukje geschiedenis te duiken en te speuren naar recepten en gerechten die een link hebben met de liefde. Eten als afrodisiacum…dat moet toch wat opleveren!

Kookworkshop Valentijn

Tijdens de kookworkshop Valentijn duiken we in de culinaire geschiedenis van de liefde en het genot. Er zijn veel ingrediënten die een lust opwekkend karakter worden toebedeeld. De asperge, artisjok, granaatappel, oester, walnoot, paddenstoel, aardbei, citroen (!?), passievrucht, banaan, chocolade, handenvol kruiden en (jazeker) de ui zijn slechts een greep uit het brede assortiment van afrodisiaca. Al in het Egypte van de farao’s was er aandacht voor de link tussen eten en liefde en dat is nog steeds zo. In de kookworkshop ga je aan de slag met recepten uit de oudheid tot en met 19e eeuw en ontdekt je de diversiteit aan gerechten en ingrediënten waar door de eeuwen heen mening persoon het warm van kreeg.

De kookworkshop

We starten met een korte presentatie over Valentijn en liefde in de keuken, waarbij je al wat lekkere hapjes en een drankje proeft. Daarna ga je zelf aan de slag met de leukste en meest bijzondere recepten uit diverse perioden. Na het koken dekken we de tafel en geniet je samen van een wel heel bijzondere proeverij. De kookworkshop biedt leuke informatie en inspiratie waarmee je je grote liefde dit jaar eens op een bijzondere manier kan verrassen.

Praktische informatie

De kookworkshop kun je volgen als individu, stel of groepje tot 10 personen. Je kookt en eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit.

Korting met historisch kookboek

Deze kookworkshop is ook te boeken met met mijn Romeinse óf middeleeuwse kookboek erbij. Je ontvangt een korting van € 2,50 op de kookworkshop met kookboek. Je kunt op de avond van de kookworkshop een keuze maken en hem meenemen.

Kookworkshop Valentijn
Datum: vrijdag 8 februari 2019
Tijd: 17.30 uur
Kosten: € 70
Locatie: Historisch kookatelier eet!verleden

BOEK

Kookworkshop Valentijn met kookboek
Datum: vrijdag 8 februari 2019
Tijd: 17.30 uur
Kosten: € 77,50
Locatie: Historisch kookatelier eet!verleden

BOEK MET KOOKBOEK