Historische wijn-spijsproeverij

Al millennia lang worden er bijzondere wijnen en heerlijke gerechten gemaakt. Historische wijnen en historische gerechten worden echter vaak los van elkaar gepresenteerd en onderzocht. Wijnkronieken en eet!verleden bundelen hun kennis en ervaring en bieden een wel heel bijzondere wijn-spijsproeverij.

Historische wijn-spijsproeverij

In een smaakreis door de tijd bieden we je ruim 2000 jaar culinaire geschiedenis. Je proeft de meest geroemde wijn en eerste appellation ooit uit de Oudheid. Je ontdekt dé Bourgogne druif uit de vroege Middeleeuwen (nee, niet de pinot noir) en ervaart het genot van een glaasje ‘melk van Onze Lieve Vrouwe’, die pelgrims niet te versmaden vonden. Je hoort waarom rode wijnen uit Frankrijk haantjeswijn werden genoemd in de Gouden Eeuw en proeft waarom de zoete madeira per schip de halve wereld over werd gesleept. Ook proef je een voorbeeld van eeuwenoude wijnmaakmethode: de gemischter satz. Iedere wijn wordt begeleid door een passend gerechtje uit dezelfde periode als de wijn. Aan jou het oordeel wat je van die bijzondere smaakcombinaties vindt. Is dat combineren van wijn en spijs eigenlijk al zo oud als de wijnbouw of is het een recente trend? Ook dat ontdek je natuurlijk. De historische wijn-spijsproeverij is niet alleen een smaakreis, maar ook een culinair-historische ontdekkingstocht!

Wijn en spijs met een verhaal

Tijdens de historische wijn-spijsproeverij proef je zes wijnen met zes bijpassende gerechtjes uit 2000 jaar culinaire geschiedenis. In anderhalf uur wordt je neus op de proef gesteld, je smaakpapillen geprikkeld en je gehoor getrakteerd op bijzondere verhalen. Mariëlla Beukers van Wijnkronieken vertelt over de wijnen en wijngeschiedenis en Manon Henzen van eet!verleden verhaalt over de gerechtjes en spijsgeschiedenis.

Wijn!verleden

Mariella en Manon speuren naar wijnen met een lange geschiedenis en een goed verhaal en presenteren hun vondsten in hun gezamenlijke initiatief wijn!verleden. Dit mooie assortiment van historische wijnen brengen zij met diverse activiteiten onder de aandacht.

 

Historische wijn-spijsproeverij
Datum: vrijdag 28 oktober 2016
Tijd: 20.00-22.00 uur
Kosten: € 35
Locatie: historisch kookatelier

RESERVEER ONTDEK WIJN!VERLEDEN