Proef je verleden. Gezondheid vroeger en nu

In samenwerking met Cirkel van Balans is een bijzondere kookworkshop ontwikkeld, waarin de Middeleeuwse Humorenleer gecombineerd wordt met de eeuwenoude Chinese Vijf Elementenleer. Manon Henzen van eet!verleden vertelt tijdens deze workshop over de Humorenleer uit de Middeleeuwen en heeft een mooi assortiment Middeleeuwse gerechten uitgezocht. Rian van Lavieren van Cirkel van Balans neemt de gerechten onder de loep en legt aan de hand van de Vijf Elemententheorie uit wat de werking van deze recepten op je fysieke en mentale gezondheid is. Je zult verbaasd zijn over de overeenkomsten in deze twee theorieën.

Na ontvangst met een aperitief en hapjes hoor je de achtergrond van de Middeleeuwse Humorenleer en de Chinese Vijf Elementenleer. Vervolgens ga je in het kookatelier samen met de andere gasten lekker aan de slag met de Middeleeuwse gerechten. Uiteraard is er alle ruimte voor verhalen en vragen tussendoor. We sluiten af met een uitgebreide proeverij van de gerechten die gemaakt zijn en dan worden de conclusies getrokken!

Deze workshop is los te volgen of kan een mooi verlengstuk van de workshop Energie en balans met voeding volgens de Vijf elementen zijn. Deze vindt eveneens plaats in het historisch kookatelier van eet!verleden.

Kookworkshop Proef je verleden
Datum: 27 juni 2014
Aanvangstijd: 18.00 uur
Duur: circa 3 uur
Kosten: € 60 per persoon