Kookworkshop Romeins

Uit de oudheid is slechts één kookmanuscript overgeleverd, de De re coquinaria, dat wordt toegedicht aan Marcus Gavius Apicius. De gerechten uit deze receptenverzameling staan centraal tijdens de Romeinse kookworkshop.

Boodschappenlijstjes

Recepten uit de Oudheid vermelden geen hoeveelheden en bereidingswijzen. Het zijn als het ware slechts ingrediëntenlijstjes of boodschappenlijstjes. Andere geschreven bronnen, archeologische vondsten en afbeeldingen geven wel veel aanvullende informatie op het kookmanuscript. Door dit naast elkaar te leggen ontstaat langzaamaan een beeld van de smaak van de oudheid. Maar dit voorwerk is al voor je gedaan!

Bijzondere smaakcombinaties

We gaan aan de slag met reeds uitgewerkte recepten, zodat je zelf smaken van twee duizend jaar geleden kunt creëren. Die smaken zullen verrassend voor je zijn. Je ontdekt de Romeinse voorliefde voor zoet-hartig en zoet-zuur combinaties en duikt een wereld in waar wat minder bekende ingrediënten als mastiek, asafoetida en garum gebruikt werden. Bijzonder wordt het zeker!

De kookworkshop

We starten de middag met een aperitief en wat hapjes waarbij ik een korte vlotte presentatie geef over de Romeinse keuken, zodat je een beeld krijgt van hoe en wat er in de Oudheid werd gegeten. Daarna ga je samen met de andere gasten koken aan de hand van een receptenblad. Iedereen maakt een paar verschillende gerechtjes en hapjes die je na het koken aan de sfeervol gedekte tafel samen proeft. Het receptenblad gaat uiteraard mee naar huis!

Praktische informatie

De kookworkshop kun je volgen als individu, stel of groepje tot 10 personen. Je kookt en eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit.

Romeinse kookworkshop
Soort workshop: diner
Datum: zaterdag 11 november
Tijd: 17.30 uur
Kosten: € 60
Locatie: historisch kookatelier eet!verleden
Aantal: 1-10 personen

RESERVEER