word vriend van eet!verleden

eet!verleden is een bijzondere organisatie die opereert op het snijvlak van erfgoed en commercie, en met geschiedenis haar eigen broek op wil houden. Er is in Nederland nog relatief weinig onderzoek gedaan naar culinaire geschiedenis, terwijl het thema dat zo verdient. Vergeten ingrediënten, oude rassen, verrassende recepten, bijzondere achtergrondverhalen en oude kooktechnieken zijn bovendien een inspiratiebron voor de keuken van nu. Met eet!verleden draag ik bij aan culinair historisch onderzoek en probeer dat op diverse aantrekkelijke manieren onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.

word ook vriend

Missie mogelijk maken

De resultaten bied ik deels gratis aan en deels via aantrekkelijke betaalde producten, zoals onder andere mijn historische online kookcursussen, kookboeken, kookworkshops, lezingen en kookreizen. Deze missie vergt een grote investering in tijd en een aardige kosteninvestering die zich bij lange na niet terug verdienen, ondanks mijn succesvolle historisch kookatelier. En dat hoeft ook niet. Dat hoort bij een missie als deze. Maar het heeft helaas wel beperkingen in tijd en kosten. Gedreven als altijd en vol passie voor culinaire geschiedenis heb ik dan ook deze eet!verleden-vriendschap opgezet, om hier meer ruimte in te creeëren.

Onderzoek depot RCE
Het vrolijke huisgezin, Jan Havicksz. Steen, 1668

eet!verleden-vriendschap

Als vriend van eet!verleden ondersteun je mijn onderzoek en experimenten waarmee ik nieuwe recepten en artikelen kan ontwikkelen, activiteiten kan organiseren en kennis over culinaire geschiedenis kan vergroten. Dit maak ik toegankelijk voor iedereen via de website, sociale mediakanalen, projecten, in ons historisch kookatelier en via samenwerkingsverbanden met derden. In ruil voor jouw steun ontvang je een pakket met aantrekkelijke culinair historische producten.

ambassadeur

Ik hoop te bereiken dat eet!verleden-vrienden kennis over en enthousiasme voor culinaire geschiedenis gaan delen met anderen, zodat we samen nóg meer mensen bereiken met heerlijke historische recepten en bijzondere verhalen. Als vriend van eet!verleden hoop ik dus dat je tevens ambassadeur voor culinaire geschiedenis zult zijn.

word ook vriend

drie vriendschapspakketten

Ik heb drie vriendschappen samengesteld waarmee je eet!verleden kunt steunen en maandelijks een nieuw en exclusief historisch recept ontvangt, plus jaarlijks een aantal mooie giften, afhankelijk van het pakket.

De looptijd van een eet!verleden-vriendschap is één jaar. Daarna wordt de vriendschap telkens automatisch met een jaar verlengd. Opzeggen kan heel gemakkelijk door een mail te sturen naar manon@eetverleden.nl.

Vriend

  • Iedere maand een uniek historisch recept in je mailbox
  • Een digitaal historisch kookboek (verschijnt in het voorjaar)
  • Een digitale minicursus op eet!verleden Academie, behorend bij het kookboek
  • Een kookcollege op eet!verleden Academie (verschijnt in de zomer)

Kosten: € 25 per jaar

word vriend!

Goede Vriend

  • Een historisch kookboek (papier) (verschijnt in het najaar)
  • Twee kookcolleges op eet!verleden Academie (verschijnen in zomer en najaar)
  • 10% korting op historische kookworkshops & activiteiten georganiseerd door eet!verleden
  • 20% korting op online cursusmateriaal van eet!verleden Academie
  • Iedere maand een uniek historisch recept in je mailbox
  • Een digitaal historisch kookboek (verschijnt in het voorjaar)
  • Digitale minicursussen op eet!verleden Academie, behorend bij de kookboeken

Kosten: € 50 per jaar

word goede vriend!

Beste Vriend

  • Uitnodiging voor een exclusieve ontvangst met activiteit en historische proeverij
  • Toegang tot ALLE kookcolleges op eet!verleden Academie (verschijnen door het jaar heen)
  • Een historisch kookboek (papier) (verschijnt in het najaar)
  • 10% korting op historische kookworkshops & activiteiten georganiseerd door eet!verleden
  • 20% korting op online cursusmateriaal van eet!verleden Academie
  • Iedere maand een uniek historisch recept in je mailbox
  • Een digitaal historisch kookboek (verschijnt in het voorjaar)
  • Digitale minicursussen op eet!verleden Academie, behorend bij de kookboeken

Kosten: € 100 per jaar

word beste vriend!
In de krozenboomgaard met onze oogst

Donatie

Waardeer je mijn werk en wil je graag een steentje bijdragen, maar heb je geen behoefte aan een vriendenpakket? Dan is er ook een mogelijkheid om een donatie te doen.

De recepten, artikelen, kookvideo’s en een aantal kookcolleges op deze website en op eet!verleden Academie bied ik je allemaal gratis aan. Hiervoor investeer ik veel tijd in onderzoek en experimenten. Ik speur naar historische recepten en probeer deze weer tot leven te wekken, zoek in binnen- en buitenland naar culinair erfgoed om dit op de kaart te zetten en ga aan de lopende band samenwerkingen aan met deskundigen, producenten en andere gepassioneerde makers om de kennis over culinaire geschiedenis te vergroten. Daarnaast deel ik mijn kennis door vrijwillige inzet in allerlei projecten en door de eindeloze stroom mails te beantwoorden die dagelijks in mijn mailbox ploft.

Waardeer je mijn werk en wil je in de toekomst meer over culinaire geschiedenis ontdekken? Met een donatie help je me om mijn onderzoek en vrijwillige projecten te kunnen blijven doen.

Heel veel dank!