Het kookboek Twickel Kookt. Zes eeuwen eetcultuur van landgoed & kasteel is opnieuw onderweg naar ons. Zodra het binnenkomt sturen we het toe.
Aan de hand van historische recepten, verrassende verhalen en prachtig beeldmateriaal geeft dit boek een kijkje in het rijke culinaire verleden van landgoed Twickel. Eeuwenlang was Twickel een zelfvoorzienend landgoed. Bijna alles wat nodig was voor een rijk en gevarieerd voedselpatroon werd op eigen terrein verbouwd. Ingekochte luxeproducten vulden deze rijkdom aan. De recepten uit bewaarde kookschriften van de bewoners van Twickel laten deze variatie zien. Speciaal voor dit boek zijn ze door mij uit de vergetelheid gehaald. De recepten zijn bewerkt voor de keuken van nu, zodat iedereen kan ervaren wat er de afgelopen eeuwen op Twickel op tafel stond.
Het kookboek is veel meer dan een boek met recepten. De gerechten worden omlijst met tal van verhalen over de eetcultuur op het kasteel. De culinaire collectie komt ruimschoots aan bod en het boek is bovendien rijk geïllustreerd met prachtige foto’s, originele documenten en historische afbeeldingen: allemaal afkomstig van Twickel.
Lees meer over dit bijzondere kookboek.
Boekspecificaties
Titel: Twickel Kookt. Zes eeuwen eetcultuur van landgoed & kasteel
Auteur: Manon Henzen
Fotografie: Jeroen Savelkouls
Uitgave: 2023
Uitgever: Kasteel Twickel
Pagina’s: 128