
Alle kookcursussen kun je ook cadeau doen!
Kies in de webwinkel voor de cadeau-optie
doe een unieke ervaring cadeauOnline kookcursus
Een online historische kookcursus is veel meer dan slechts een kookcursus. In mijn kookcursussen leer je niet alleen gerechten koken of bakken, maar leer je nadrukkelijk ook over de geschiedenis en het verhaal achter recepten en gerechten. Waar komt een gerecht vandaan? In welk kookboek stond het recept en wie schreef dat? Wie kookte het, wie at het en hoe werd het genuttigd aan tafel? Waar kwamen de ingrediënten vandaag en hoe werden deze geproduceerd? Deze uitgebreide informatie wordt verteld in artikelen, door deskundigen op video en aan de hand van historische kunstwerken.


Wat krijg je bij een kookcursus?
De online historische kookcursussen bestaan uit verschillende modules die zijn onderverdeeld in lessen. De kooklessen zijn gevarieerd en zeer leerzaam. Alle recepten zijn stap voor stap uitgewerkt en makkelijk te downloaden als losse PDF. Bij een aantal kookcursussen ontvang je ook een digitaal kookboek met alle recepten uit de online cursus. Recepten worden ook vaak uitgebreid toegelicht in kookvideo’s. Voor, gedurende en na de kookcursus kun je altijd bij me terecht met al je vragen, die door mij persoonlijk beantwoord worden. Na afronding van de kookcursussen ontvang je een certificaat. Als cursist aan de online kookcursussen krijg je bovendien toegang tot een aantal andere gratis kookcursussen.
HISTORISCHE KOOKCURSUSSEN
Historische Bakcursus
De Historische Bakcursus neemt je mee door bijna 4000 jaar broodgeschiedenis. Naast baktechnieken en recepten leer je onder andere over de geschiedenis van bakkers, bakkerijen, granen, brood in het voedingspatroon, ingrediënten en de smaak van brood.
NU online!
De keuken van de 18e eeuw
Een smakelijke cursus over het reilen en zeilen in de keuken en aan tafel in de 18e eeuw. Met een speciale les over de theeviste en bijbehorende zoetigheden. In fijne samenwerking met Kasteel Amerongen die hun deuren wijd openden voor mooie filmopnames.
NU ONLINE!
Nederlandse keuken
Maak kennis met de geschiedenis van de Nederlandse keuken en de ontwikkelingen die deze doormaakte van prehistorie tot circa 1900
EXCLUSIEF VOOR VRIENDEN
VAN EET!VERLEDEN
Brood in de oudheid
In deze historische bakcursus leer je over broodsoorten, ingrediënten, baktechnieken, bakkers, bakkerijen en eetgewoonten in de Romeinse oudheid. Na het volgen van deze smakelijke cursus zet je de lekkerste broden van 2000 jaar geleden op jouw tafel.
NU ONLINE!
Zoetigheid in de 18e eeuw
Kookboeken uit de 18e eeuw staan vol met zoete gerechten die het verdienen om weer op tafel te komen. Bij deze cursus met een keur aan zoete recepten en verhalen, lik je je vingers af!
NU ONLINE!
Kijkje in de Romeinse keuken
Aan de hand van kookvideo’s en uitgebreide artikelen maak je kennis met de Romeinse keuken en kook je heerlijke antieke gerechten. De cursus is een introductie op de Romeinse keuken.
NU ONLINE
Kijkje in de middeleeuwse keuken
Aan de hand van kookvideo’s, artikelen en beeldmateriaal maak je kennis met de middeleeuwse keuken en kook je smakelijke eeuwenoude gerechten. Een cursus met verrassende verhalen.
NU ONLINE
Kijkje in de keuken van WOII
Deze cursus vol smakelijke recepten, uitgebreide artikelen en origineel bronmateriaal laat zien hoe gezond en vindingrijk de oorlogskeuken was in de eerste vier oorlogsjaren.
NU ONLINE
Koken met bloembollen
De bloembol als hongervoedsel tijdens WOII en delicatesse in de Romeinse oudheid. Met recepten, historisch verhaal, video & kooktips voor de bol.
NU ONLINE
bekijk cursus