De keuken van de 18e eeuw

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This cursus is currently closed
De koekenbakster, Adriaan de Lelie, 1790-1810, Rijksmuseum

Van harte welkom bij de Historische Kookcursus De keuken van de 18e eeuw!

Heel leuk dat je er voor kiest om deze kookcursus te volgen. We nemen je mee op reis door de 18e eeuwse eetcultuur in Nederland. Je ontdekt het reilen en zeilen in de keuken, aan tafel en bij de theevisite. Dompel je onder in de smakelijke 18e eeuw en geniet van deze culinair historische reis!

Praktische informatie

Voordat je start leg ik je hieronder uit hoe dit online platform werkt, zodat je de cursus makkelijk en zorgeloos kunt volgen. Je kunt ook direct aan de slag gaan door onder aan deze pagina op de eerste les ‘Introductie‘ te klikken.

DOWNLOAD HIER DE OPZET VAN DE HELE HISTORISCHE KOOKCURSUS

Je kunt de cursus op ieder gewenst moment bekijken en volgen. Je vindt hem in het account dat je aangemaakt hebt op eet!verleden Academie, direct onder ‘jouw cursussen‘. Wanneer je op de cursusnaam klikt, word je direct naar deze startpagina van de cursus geleid.

Onderaan deze pagina vind je een overzicht van alle hoofdstukken en lessen in deze cursus. Met de pijltjes onderin kun je naar de volgende pagina klikken. In totaal zijn er twee pagina’s met in totaal drie modules en 30 lessen.

Navigeren in de online cursus

Als je hieronder op een les klikt, kom je op de pagina van de les terecht. Uiteraard is het handig om bij de introductie te starten, maar je kunt vanuit deze startpagina van de kookcursus dus voortaan makkelijk navigeren naar alle lessen.

Als je eenmaal gestart bent en op de pagina van een les bent, zie je aan de linkerzijde het menu van de cursus. De les die je aan het volgen bent is groen gearceerd in het menu. Zo weet je altijd waar je in de cursus bent. Met het pijltje bovenin naast ‘Historische Kookcursus‘ kun je het menu laten verdwijnen of weer tevoorschijn halen. Wanneer je het menu verbergt, heb je een groter kijkscherm. Als je op een menu item klikt, word je naar de betreffende les geleid.

Helemaal bovenin, rechts naast de voortgangsbalk vind je de knoppen ‘Ga naar vorige les‘ en ‘markeer als afgerond‘. Deze knoppen vind je ook helemaal aan de onderkant van de pagina, plus de knop ‘volgende les‘. Met de knoppen ‘Ga naar vorige les‘ en ‘volgende les‘ kun je ook door de cursus navigeren.

Voortgang van de cursus bijhouden

Helemaal boven aan de pagina van de lessen zie je een balkje waar 0% voltooid en 0/43 stappen bij staat. Hier volg je jouw voortgang van de cursus. Om dit goed bij te houden klik je op de knop ‘markeer als afgerond‘ als je een les afgerond hebt. Deze knop vind je helemaal bovenin én helemaal onderaan de pagina. Telkens wanneer je een les afgerond hebt, zal het percentage groeien en het aantal stappen toenemen. In het menu wordt de afgeronde les doorgestreept, dus je weet precies welke lessen je al bekeken hebt. Afgeronde lessen kun je altijd opnieuw bekijken!

Als je de lessen afgerond hebt, ontvang je een certificaat voor deelname aan deze cursus.

Forum: voor al je vragen en ervaringen

Op het forum van deze website ontmoet je medecursisten en geïnteresseerden in culinaire geschiedenis. Het forum heeft een aantal onderwerpen aansluitend bij de cursussen op dit platform waar je met al je vragen en ervaringen terecht kunt. Kies een onderwerp en stel je vraag, plaats een bericht of reageer op berichten van anderen. Ook kun je medecursisten en mij een privébericht sturen. Zo kun je altijd bij me terecht. Deel je ervaringen en foto’s en laat je inspireren door elkaar!
Ga naar het forum.

We wensen je heel veel lees-, luister-, kijk- en leerplezier met deze Historische Kookcursus.