Reepastei, Gillis van Tilborgh, circa 1665, Mauritshuis

Historische Kookcursus

geschiedenis van de nederlandse keuken

EXCLUSIEF VOOR VRIENDEN VAN EET!VERLEDEN

WORD OOK VRIEND

Geschiedenis van de Nederlandse keuken

Maak in deze cursus kennis met de geschiedenis van de Nederlandse keuken en de ontwikkelingen die deze doormaakte van prehistorie tot circa 1900. Na deze cursus heb jij een helder overzicht van onze culinaire historie en beschik je over basiskennis van de geschiedenis van voedselproductie, koken, eten en drinken in Nederland.

volg de cursus
Rissoles Kasteel Twickel

ARTIKELEN

Artikelen geven je een goed beeld van voedselproductie en van wat én hoe er gekookt en gegeten werd in het verleden in Nederland.

KUNST & ARCHEOLOGIE

De cursus besteedt veel aandacht aan kunsthistorie en ook aan archeologie, zodat je onze rijke culinaire historie werkelijk kunt zien.

RECEPTEN

Recepten illustreren de kookhistorie van Nederland en zijn afkomstig uit handgeschreven en gedrukte kookboeken.

Wat krijg ik?

Getijdenboek Katharina van Kleef, Morgan Library, krakelingen en koek, 228
25 LeSSEN

In 25 lessen leer je onder andere over voedselproductie, de keuken, kookgerei, koks, keukenmeiden, kookboeken, recepten, eetgewoonten, ingrediënten, smaakmakers en smaken uit onze rijke culinaire geschiedenis.

Bekijk lessen

voorbeeld gerechten

Romeinse aspergeschotel

aspergeschotel
romeinse tijd

Middeleeuwse roompuddinkjes

roompuddinkjes
middeleeuwen

Kerveltaart uit de Gouden Eeuw

kerveltaart
17e eeuw

Citroen-roomijs Kasteel Twickel

citroen-roomijs
18de eeuw

ONTVANG DE CURSUS GRATIS

Deze historische kookcursus is exclusief voor vrienden van eet!verleden ontwikkeld. Alle vrienden van eet!verleden ontvangen de cursus gratis in hun pakket. Als vriend maak je met jouw bijdrage onderzoek naar en publicatie over de culinaire geschiedenis van Nederland mogelijk. Als dank ontvang je een mooi pakket aan culinair historische producten, zoals historische kookcursussen, kookboeken, exclusieve recepten en kortingen op activiteiten en producten. Er zijn drie pakketten waar je uit kunt kiezen. Beste Vrienden ontvangen jaarlijks een uitnodiging voor een exclusieve culinair historische middag met activiteiten en proeverij op een bijzondere locatie.

word ook vriend & ontvang de cursus

DE MAKER

Ons culinair verleden heeft zoveel te vertellen, te laten zien en heerlijks om van te proeven. Het is bijzonder jammer dat er zoveel kennis verloren is gegaan. Het is bijna een schande dat we in Nederland denken dat we nauwelijks een eetcultuur hebben en onze nationale gerechten stamppot en het AGV-tje (aardappelen, groente, vlees) zouden zijn. In deze cursus laat ik niet alleen zien waar die stamppot vandaan komt, maar juist ook hoeveel meer er te proeven en ontdekken is in ons eetverleden. Als culinair historica die zich al ruim 25 jaar bezig houdt met dit thema, heb ik je veel smakelijks te bieden, in verhaal én gerechten!

volg de cursus

Heb je vragen over deze historische kookcursus of over de eet!verleden-vriendschap?

Neem contact met me op, zodat ik je persoonlijk te woord kan staan.

mail manon