Kari-van-Juf-Lups_eetverleden

kookworkshop indisch

Tijdens de Historische Indische Kookworkshop kook je je door de Nederlands-Indische geschiedenis heen, die vanaf de 17e eeuw ontstond. De workshop start met een aperitief en hapje waarbij ik een korte vlotte presentatie over de geschiedenis van de Nederlands-Indische keuken geef. Zo krijg je een goed beeld van de eetcultuur, ingrediënten en gerechten uit deze keuken.

Daarna ga je samen met de andere gasten de keuken in om aan de hand van een receptenblad gezellig te koken. Iedereen maakt verschillende gerechten en hapjes, die je na het koken aan de sfeervol gedekte tafel samen proeft. Het receptenblad gaat uiteraard mee naar huis!

boek de kookworkshop: € 75

eeuwenoude gerechten

Hoe is de Nederlands-Indische keuken ontstaan en hoe smaakten de oudste recepten die opgeschreven werden door adellijke dames in hun familiereceptenboekjes?

Looze vinken

Nederlands-Indische keuken

Tegenwoordig zijn ingrediënten uit alle windstreken binnen handbereik. Maar hoe zat dat vroeger? Hoe kwamen adellijke dames in de 18e eeuw en later verlofgangersen repatrianten uit Nederlands-Indië aan ingrediënten voor Indische gerechten? En wat is die Nederlands-Indische keuken eigenlijk? Is die hetzelfde als de Indonesische keuken? De gerechten in de kookworkshop komen uit handgeschreven familiereceptenboekjes en gedrukte kookboeken vanaf de 18e eeuw. Je ontdekt de oudste atjar, sambal en ‘karie’ recepten en gaat er uiteraard mee aan de slag!

Tijdens de kookworkshop kook je met door mij uitgewerkte recepten.

Voor individuen & groepen

Deze kookworkshop kun je volgen als individu, stel of klein groepje. Je kookt en eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit. In de agenda vind je de data waarop de kookworkshops gepland staan.

Je kunt deze kookworkshop ook boeken met een groep van minimaal 8 en maximaal 16 personen, op een voor jou gewenste datum en gewenst tijdstip. De workshop wordt dan alleen voor jouw groep gegeven.

bekijk agenda mail voor groepsboeking
Historisch Kookatelier van eet!verleden

Ingrediënten

De ingrediënten en producten die we gebruiken tijdens de Nederlands-Indische Kookworkshop zijn zoveel mogelijk biologisch en komen bij voorkeur uit het seizoen.

Korting met kookboek

De Nederlands-Indische Kookworkshop is ook te boeken met het Kookboek van Nederlands-Indië erbij. Je ontvangt dan een korting op de kookworkshop met kookboek. Het kookboek ligt voor je klaar op de avond van de kookworkshop.

De Indische keuken is nauw verbonden met de culinaire geschiedenis van Nederland. Wie kent de Nederlands-Indische rijsttafel met zijn vele gerechten niet? Kookboek van Nederlands-Indië. Recepten uit vier eeuwen geschiedenis belicht de nauwe relatie tussen de Indische en Nederlandse keuken van de afgelopen 400 jaar.

boek met kookboek
Cover Kookboek Nederlands-Indie