Speculaas naar recept uit 1914

kookworkshop sinterklaas

Wat werd er gebakken en gebrouwen met Sinterklaas door de eeuwen heen? Wat vond je in je schoen? En hoe oud zijn speculaas en pepernoten eigenlijk? De kookworkshop Sinterklaas biedt heel veel inspiratie voor jouw Sinterklaasfeest!

De middag start met een korte presentatie over de geschiedenis van eten & drinken tijdens het Sinterklaasfeest. Daarna duiken we in de leukste en lekkerste recepten van de afgelopen vier eeuwen en ga je daar zelf mee aan de slag. Het receptenboekje neem je uiteraard mee naar huis, evenals een mooi tasje van je zelfgebakken en gemaakte Sinterklaas snoepgoed en hapjes.

boek de kookworkshop: € 60

sinterklaas snoepgoed

Je bakt onder andere enorme speculaaspoppen, diverse pepernoten en kruidnoten, kliedert met borstplaat en suikerbeestjes en vormt heerlijke letterkoekjes. Wat zal het lekker ruiken in het kookatelier deze middag!

Mand vol sinterklaas bakwerk

Oude Sinterklaasrecepten

Tegenwoordig worden de eerste pepernoten al eind augustus in menig supermarkt gesignaleerd, dat was in de 17e eeuw net even anders. Hoe smaakten die pepernoten en waarin verschilden zij van het geliefde kruidnootje? Waar werden de zoete lieve kindekes op getrakteerd als ze zoet geweest waren? Wat vonden de stoute kindekes in hun schoen de afgelopen eeuwen? Tijdens deze bakworkshop maken we een reis door de tijd en blikken we terug op 400 jaar Sinterklaas snoepgoed en hapjes.

Voor individuen & groepen

Deze kookworkshop kun je volgen als individu, stel of klein groepje. Je maakt zelf een keuze in wat je wilt bakken of bereiden en neemt dat na de kookworkshop lekker mee naar huis. In de agenda vind je de data waarop de kookworkshops gepland staan.

Je kunt deze kookworkshop ook boeken met een groep van minimaal 8 en maximaal 16 personen, op een voor jou gewenste datum en gewenst tijdstip. De workshop wordt dan alleen voor jouw groep gegeven.

bekijk agenda mail voor groepsboeking
Detail Sint Nicolaasfeest, Jacob Houbraken, 1761